Geen categorie

Gek op vrachtwagens

Mijn neefje is niet zo geïnteresseerd in kinderspeelgoed. Hij vindt spullen voor volwassenen veel interessanter. Zo wordt hij bijvoorbeeld super enthousiast van het geluid van een stofzuiger. Dus kreeg hij voor zijn verjaardag zijn eigen kleine stofzuiger voor zijn verjaardag. Toch bleef hij de volwassen versie boeiender vinden. Die geeft natuurlijk een veel zwaarder geluid en ziet er indrukwekkender uit. Vlakbij het huis van mijn broer en schoonzus zit de brandweer. Als de hond wordt uitgelaten, moet er dan ook steevast langs de brandweer worden gelopen. Met grote ogen bekijkt hij de glanzende brandweerwagens die je door de glazen ruit kan zien. Elke keer kijkt hij dan of er iemand is en of hij even naar binnen mag. Een keer was het zover en mocht hij zelfs even in de chauffeursstoel zitten. Je kan hem niet blijer maken!

Parade

Op het moment dat ik zag dat er in de buurt een vrachtwagenparade werd gehouden, moest ik daarom meteen aan mijn neefje denken. Daar moesten we natuurlijk naartoe! De andere kinderen in de familie waren ook benieuwd, dus het werd uiteindelijk een uitje met de hele familie. Ze keken hun ogen uit naar alle verschillende trucks. In sommige trekkers mochten ze zelfs gaan zitten en toeteren! Dat was natuurlijk helemaal geweldig. En als alle trucks tegelijkertijd hun geluid lieten horen, glunderden de kinderen van oor tot oor. Maar vooral Sven was helemaal in zijn element. Hij ziet het helemaal voor zich later zelf een grote vrachtwagen te besturen.

Iets met transport

Ook in de tuin werken vindt Sven prachtig. Dan wil hij wel met de spullen werken die papa en mama ook gebruiken. Zowel de schep als de hark vindt hij fantastisch. Van zijn ouders mag hij dat natuurlijk alleen als een van hen erbij is. Hij is namelijk pas vijf jaar oud, dus ik vind het al een wonder dat hij zo’n hark überhaupt kan hanteren. Mijn vader begrijpt hem helemaal, want hij was zelf vroeger ook zo. Dus neemt hij Sven af en toe mee naar musea waar allemaal treinen of alle voertuigen van de krijgsmacht te zien zijn. Op de foto’s die mijn vader laat zien, zie ik een heel gelukkig jongetje in onder andere een F-16 simulator. Ik kan me voorstellen dat dat bij hem tot de verbeelding spreekt! We hebben dan ook wel een klein vermoeden van wat hij later als beroep zal kiezen. Het zal iets met transport, de brandweer, politie of het leger zijn!