Tuin

Goed het voorjaar in met een nieuwe tuin

Het wordt steeds lekkerder weer buiten en dat betekent dan ook dat het voorjaar er weer aan komt. Het is dan ook eindelijk weer tijd om je handen uit de mouwen te steken en je aandacht te gaan richten op de tuin. Lees onderstaande tips voor het klaar maken van je tuin voor het voorjaar.

Haal de tuinmeubelen uit de schuur

Met lekker weer is er natuurlijk niks lekkerder dan buiten zitten. Het is dan ook tijd dat je de tuinmeubelen uit de schuur haalt en goed schoonmaakt. Kunststof tuinmeubelen maak je natuurlijk eenvoudig schoon met de tuinslag, maar bij houten meubelen gaat dit iets lastiger. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een goede borstel en hogedrukreiniger. Zorg er ook voor dat je de houten tuinmeubels oliet. Zo lig je straks heerlijk in het zonnetje op je ligbed.

Voorjaarsonderhoud

Of je tuinieren nu leuk vindt of niet, onderhoud is altijd belangrijk voor je tuin. Door je tuin goed te onderhouden voorkom je dat je de tuin op een gegeven moment volledig moet vervangen. Zorg er daarom voor dat je goed je onkruid verwijderd. Als je gras hebt moet je dit vanaf nu iedere week gaan maaien, want het zal weer flink gaan groeien. Gebruik verder meststof om je planten goed te laten groeien.

Breng je tuin tot leven

Bij de lente horen natuurlijk vrolijke plantjes en bloemen. Breng je tuin tot leven met leuke gekleurde bloemen als tulpen, narcissen en rozen. Zorg ervoor dat je je planten op tijd snoeit waar nodig en dat de planten die je gaat verplanten of verpotten in ruststand zijn. Zomerbollen plant je al vanaf maart. Hoe eerder je ze plant, hoe eerder je vrolijke bloemen zal zien in je tuin.