Keuken

Goede kleuren voor in de keuken

Een zoektocht naar een nieuwe keuken is altijd lastig. Je moet veel keuzes maken op het gebied van materialen, welke kastjes je waar zet en natuurlijk het belangrijkste: welke kleur je nieuwe keuken wordt. De kleur van je keuken bepaalt namelijk voor een groot deel de hele uitstraling. Lees daarom onderstaand artikel voor een overzicht van welke kleuren goed passen in jouw keuken.

Lichte kleuren

Houd je niet van te drukke kleuren in je huis en ben je vooral op zoek naar lichte kleuren voor in je keuken? De meest standaard keukenkleur is wit. Dit geeft een mooi, modern en strak effect en is te combineren met iedere andere kleur in je huis. Vindt je wit maar saai? Kies dan bijvoorbeeld voor een crème kleur. Hierdoor heb je net een iets warmere uitstraling in je keuken dan met wit.

Felle kleuren

Houd je wel van een beetje exotisch en wil je graag lekker veel kleur in je huis? Kies dan voor felle kleuren op je muur. Door een keukenachterwand van glas te kiezen breng je eenvoudig wat meer kleur in je keuken. Je kunt namelijk het glas in iedere kleur laten plaatsen. Ook is het mogelijk om prints in het glas te plaatsen waardoor je keuken er nog gezelliger uitziet.

Donkere kleuren

Wil je liever wat donkerdere kleuren in je keuken? Zwart is natuurlijk een mooie, strakke optie. Maak niet je hele keuken zwart, maar ga bijvoorbeeld voor zwarte kastjes en een zwart keukenblad. Zo laag je de accessoires en de muren wit. Hierdoor krijg je een mooi zwart-wit effect in je keuken. Een andere optie voor een donkere kleur is bruin. Hiermee heeft je keuken toch die donkere kleur, maar heb je een iets warmere uitstraling dan wanneer je kiest voor zwart.