Wonen

Grijze eiken vloer kopen

Soms wil je in huis wel eens iets anders. Je bent bijvoorbeeld de muren zat en wil toch een andere kleur verf op de muren of je bent aan het twijfelen of de meubels nog wel bij de vloer passen. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om andere meubels aan te schaffen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een andere vloer te nemen. Bijvoorbeeld een grijze eiken vloer. Een grijze eiken vloer kopen is namelijk altijd een goed idee om dat deze soort vloeren eigenlijk bij allerlei verschillende meubels passen en daarom ook thuis zijn in een hoop verschillende interieurs. In deze tekst gaan we kijken waarom een grijze eiken vloer kopen een goed idee is.

Een grijze eiken vloer kopen

Een grijze eiken vloer is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloer gemaakt van eikenhout waar een grijze kleur aan toegevoegd is. Hierdoor heeft de vloer een hele eigenzinnige en mooie uitstraling gekregen. Door het gebruik van eikenhout blijft de vloer uiteindelijk betaalbaar in vergelijking met grijze vloeren die van ander soort materiaal gemaakt worden. De grijze houten vloer past door zijn neutrale kleur wel bij een heel groot aantal interieurs. Laten we een kijkje nemen bij de verschillende soorten interieur waar een grijze vloer goed bij past.

Grijze eiken vloer kopen bij het interieur

Een grijze eiken vloer heeft een ontzettende neutrale toon waardoor deze geschikt is in een hoop verschillende interieurs. Allereerst bijvoorbeeld bij een moderne stijl. Doordat de grijze kleur goed matcht met materialen die in een moderne stijl zijn, kan deze ook prima toegevoegd worden aan een moderne inrichting. Denk bijvoorbeeld aan strakke materialen en strakke meubels. Die gaan hartstikke goed samen met de grijze eiken vloer. Ook al denk je niet direct aan een vloer gemaakt van eiken wanneer je een moderne stijl in huis wil hebben. Ook kan een grijze eiken vloer heel goed bij een industriële stijl. Door zijn grijze kleur is de vloer al snel thuis tussen verschillende industriële componenten. Grijs is daarnaast een kleur die veel voor komt in een industriële stijl en daardoor ook prima samengaat met muren in betonkleur of meubels die gemaakt zijn van industriële materialen. Als laatste past de grijze eiken vloer ook leuk bij een landelijke stijl. Omdat de vloer nog steeds gemaakt is van eiken hout, een materiaalsoort die veelal gebruikt wordt in een landelijk interieur. Matcht deze alsnog goed met de andere materialen die gebruikt worden in dit interieur. Een grijze eiken vloer matcht dus eigenlijk met alles.

Waar kun je een grijze eiken vloer kopen?

Een grijze eiken vloer kun je tegenwoordig bij een hoop verschillende winkels kopen. Vooral vloerwinkels of woonwinkels bieden vaak verschillende soorten vloeren aan. Een grijze eiken vloer hoort dan vast thuis in het assortiment wat de winkel verkoopt. Daarnaast is het vaak mogelijk om bepaalde soorten hout op maat te laten maken wat het ideaal maakt om deze vloer dus te kopen bij een woonwinkel.