Interieur

Haal je kamerplanten naar buiten!

Het klinkt misschien raar, maar kamerplanten kunnen in de warmere maanden prima naar buiten! Heb je bijvoorbeeld grote kamerplanten in je woonkamer staan? Zet ze dan eens buiten neer. Zo kun je je interieur eens in de zoveel tijd helemaal omgooien, zonder de planten weg te hoeven doen. Waar je je kamerplanten neer kunt zetten lees je in de blog!

 

Zet ze op het terras neer

Heb je een terras in de tuin? In de zomermaanden kan het leuk zijn om grote kamerplanten neer te zetten in een mooie bloempot op het terras. Zo geef je je tuinterras een leuke uitstraling en haal je je woonkamer bijna letterlijk naar buiten! Het mooiste is dat je je in de wintermaanden geen zorgen hoeft te maken om je planten. In plaats van de planten in de schuur te zetten of af te dekken tegen de vorst, haal je ze namelijk gewoon weer in huis. 

 

Fleur je veranda of overkapping op

Op de veranda zitten is natuurlijk leuker wanneer de veranda ook een beetje sfeer heeft. Nu zijn er talloze opties om sfeer toe te voegen aan de veranda en het gebruik van kamerplanten is daar één van. In de wintermaanden geniet je misschien van het buiten zitten onder een heater, maar planten kunnen hier niet zo goed tegen. De kans dat de planten uitdrogen is door zo’n heater namelijk vrij groot. Zet de kamerplanten daarom pas in de zomermaanden onder de veranda, wanneer je geen extra warmte nodig hebt om buiten te zitten. 

 

Je kunt je overkapping of veranda opleuken met kaarsjes, dekens en kussens. Afhankelijk van de grootte van je overkapping kun je er een grote kamerplant neerzetten en eventuele kastjes leuk je op met een aantal kleine plantjes. Zo breng je extra natuur naar je tuin en kun je in de zomeravonden genieten van je veranda. 

 

Verzorging

De manier van verzorging verandert natuurlijk niet. Let er daarom goed op waar je de kamerplant buiten neerzet. In de zomermaanden kan het nog weleens droog zijn. Zorg er dan voor dat de planten evengoed genoeg water krijgen. Is er een periode van veel regen? Dan kun je de planten het beste onder een overkapping zetten of even naar binnen halen. Zo voorkom je dat de planten te veel water krijgen en gaan rotten. Let ook extra op de hoeveelheid zonlicht die de plant buiten krijgt. Wanneer de veranda afgesloten is met een glazen wand, kun je er beter een plant neerzetten die veel zonlicht nodig heeft. Denk hierbij aan een olijfboom.