Tuin

Heb jij de prachtige grachtentuinen Amsterdam al gezien?

In omgeving Amsterdam en ‘t Gooi hebben de mensen ongetwijfeld de mooiste tuinen die je door heel Nederland kan vinden. Als je er eerder bent geweest, heb je ze vast wel gezien. Er is echter één aspect dat de tuinen in Amsterdam onderscheidt van alle andere tuinen, en dat is het feit dat dit vaak grachtentuinen zijn!

 

De grachtentuinen Amsterdam worden al jarenlang aangelegd. Er wordt gezegd dat de tuinen net zo oud zijn als de stad zelf. Dit zou betekenen dat deze al worden aangelegd vanaf de jaren 1200! De eerste echte privé grachtentuinen werden echter in de 17e eeuw pas ontworpen en waren uitsluitend bedoeld voor de mensen die in het aangrenzende huis woonden. Tegenwoordig kan iedereen deze prachtige tuinen bewonderen. Heb jij ze al gezien?

 

Hier herken je de grachtentuinen Amsterdam aan

De aan de gracht gelegen tuinen herken je vaak meteen. Ze hebben een bepaalde uitstraling waaraan je meteen ziet dat het geen normale tuinen zijn, maar tuinen met status. Zo vind je altijd een uitgebreide hoeveelheid bloemen en planten terug in de tuinen die op een specifieke manier geplant zijn. Daarnaast zijn er vaak ook bomen en struiken te vinden. Al deze flora vormen samen één geheel en geven de tuin een nette uitstraling.

 

Er is niet echt één soort bloem of plant die kenmerkend is voor de tuinen. Wél zullen er in veel grachtentuinen Amsterdam buxushagen staan. Dit zijn lage haagjes die bepaalde delen van de tuin van elkaar onderscheiden.

 

Waar de tuinen echt bekend om staan, is dat ze vaak volledig symmetrisch zijn. Links en recht spiegelen elkaar perfect. Daarnaast zit er vaak een grote binnenvijver in de tuin met in het midden een indrukwekkende fontein. 

 

Hoe wordt een grachtentuin ontworpen?

Grachtentuinen worden altijd ontworpen volgens de wensen en eisen van de bewoner van het huis. Dit proces begint met het schetsen van een plan in samenwerking met een professionele hovenier. Vervolgens wordt dit plan in werking gezet en kan er begonnen worden aan de aanleg. Wat overblijft, zijn prachtige grachtentuinen Amsterdam waar van genoten kan worden.