Badkamer Keuken Slaapkamer Wonen

Het decoreren van je huis

Ben jij onlangs verhuisd en is je huis nog een beetje kaal? Dan is het misschien een goed idee om wat decoratieve elementen toe te voegen, zodat je huis meer naar jouw smaak wordt. Dit kun je doen op verschillende manieren zoals met gordijnen, kussens, dekens, het ophangen van kunst aan je muur of met een tapijt. Lees hier meer over hoe je deze elementen toepast in je woning.

 

Gordijnen

Er zijn veel manieren om jezelf wat privacy te geven, daarbij spelen gordijnen een belangrijke rol. Maar naast privacy heeft het ook te maken met sfeer, lichtinval en gemak. Welk type gordijnen je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en je budget. Zo kun je gaan voor goedkope shutters bestellen, deze passen namelijk overal bij. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat er precies genoeg licht in je huis valt, waardoor er sfeer ontstaat. Je kunt ook kleur toevoegen door middel van gordijnen en deze combineren met shutters. Op deze manier kun je elk type gordijn gebruiken, zelfs als het niet veel licht tegenhoudt, want daarvoor heb je de shutters.

Kussens en dekens

Heb jij een mooi bankstel gekocht maar ben je nog op zoek naar iets extra’s? Daar kunnen kussens een goede rol bij spelen. Met kussens kun je namelijk op een subtiele manier kleur toevoegen. Daarnaast dient het ook voor extra comfort en kun je ze op verschillende plekken plaatsen. Ook dekens of spreien zijn goede manieren om wat extra sfeer in te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een deken over de bank in een mooie print of kleur die bij de rest van je interieur past. Zo kun je ook blijven afwisselen met verschillende dekens waardoor je variatie in huis hebt.

Aan de muur

Overige manieren van het decoreren van je huis zijn het ophangen van muurdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld een schilderij ophangen of planken aan je muur bevestigen waar je weer iets op kan zetten zoals kunstwerken of planten. Online kun je veel inspiratie vinden voor muurdecoratie, of ga langs een woonwinkel. Kies voor iets wat je mooi vindt en houd rekening met de manier van ophangen. Het kan zijn dat je hier een gat voor moet boren, maar bij kleine schilderijen kun je bijvoorbeeld ook haakjes kopen die je aan de muur plakt.

Tapijt

Een zachte ondergrond is niet alleen comfortabel voor je voeten, maar ook erg sfeervol. Een tapijt kun je eigenlijk overal plaatsen zoals in de woonkamer of slaapkamer. Of ga voor een tapijt in de badkamer waar je je voeten op kunt drogen. Kies een kleur die bij de rest van je interieur past en je zult zien dat je huis veel meer ‘af’ lijkt. Heb je nog niet zoveel (verschillende) kleuren in huis? Dan zijn dit de juiste manieren om kleur op een subtiele wijze toe te voegen.

Conclusie

Het decoreren van je huis is een goede manier om jezelf echt thuis te laten voelen. Dit kun je doen met gordijnen of shutters, kussens en dekens of ga voor een tapijt in combinatie met wat mooie muurdecoratie.