Duurzaam Tuin Wonen

Het perfecte terras voor in de tuin

Het is alweer bijna zomer en dat betekent meerdere dingen: langere dagen, warm weer en lekker klussen in de tuin. Wil jij nou weten hoe jij het terras in je tuin schitterend kunt maken, dan ben je bij dit artikel op de juiste plek. We gaan jou een aantal goede tips geven om jouw terras helemaal zomerklaar te maken, veel leesplezier!

Een goede basis

Om te beginnen gaat het natuurlijk om de basis van het terras, zorg voor een mooi terras en een mooie tuinafsluiting. Natuurlijk zijn hier super veel mogelijkheden voor, we raden je dus aan om contact op te nemen met professionals, zoals Deceuninck. Wanneer je de basis hebt, heb je al een groot gedeelte van je terras in orde.

Een knusse zithoek

Wil je een gezellig terras hebben achter in je tuin, dan is een zithoek het perfecte begin. Gezellig kunnen zitten in de schaduw of in de zon wanneer het in de zomer weer lekker goed weer wordt. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een hoekbank (het is verstandig om bijvoorbeeld een houten of kunststoffen hoekbank te kopen, deze kunnen namelijk ook gewoon tegen vocht voor als het buiten gaat regenen of de lucht heel vochtig is), een tafeltje en een aantal fijne kussens. Met een zithoek kun je de zomer perfect doorbrengen met vrienden en familie.

Genieten van de zon

Als je deze zomer optimaal wilt genieten van de zon om zo een mooi kleurtje te krijgen heb ik een aantal goede aanraders voor je, deze dingen zullen ervoor zorgen dat je lekker relaxed in de zon kunt gaan liggen en zo nu en dan uit de zon kunt liggen zodat je niet helemaal verbrandt. Een van de dingen die je kunt aanschaffen om optimaal te kunnen genieten van de zon is een ligbed. Op een ligbed kun je superfijn liggen zodat je hele lichaam een kleurtje krijgt, een ligbed is natuurlijk ook veel fijner dan liggen op een handdoek op het gras. Daarnaast kun je ook een parasol aanschaffen om af en toe uit de zon te kunnen liggen, als je namelijk te lang in de zon blijft liggen kun je verbranden en loop je meer kans op gezondheidsklachten zoals huidkanker en huidveroudering.

Ook gezellig in de avond

Om het ook ‘s avonds gezellig te maken voor wanneer je een avondje doorbrengt met het gezin, je vrienden of familie, kun je prachtige sfeerverlichting aanschaffen. Naast dat de verlichting voor licht zorgt, maakt het de avond veel gezelliger, echt een aanrader dus!

Een kleurrijk terras

Je wilt natuurlijk niet dat je een saai, kleurloos terras krijgt, daarom is het altijd mooi om een aantal prachtige planten en bloemen op of rondom je terras hebt. Je kunt zo bijvoorbeeld een aantal mooie plantenbakken kopen waar je de frisse bloemen en planten in kunt doen. Daarnaast kun je ook keien of kiezelstenen gebruiken om je terras te decoreren.