Tuin

Hier moet je allemaal aan denken bij het kopen van buiten zonwering

De zomer zit er weer aan te komen. Om volop te kunnen genieten van een zonnige zomerdag, zonder dat de temperatuur in je hui snel oploopt, kun je zonwering kopen. Alles over het kopen en waar je aan moet denken bij het kopen van een buiten zonwering lees je hieronder.

 

Binnen- of buiten zonwering?

Wanneer je jouw huis wilt beschermen tegen de felle zon, kun je kiezen voor binnen- of buiten zonwering. Binnen zonwering is onderdeel van je interieur en werkt tweezijdig: het beschermt je huis tegen de felle zon, maar dient ook ter decoratie. Bij binnen zonwering kun je denken aan gordijnen of jaloezieën. Buiten zonwering wordt aan de buitenkant van je huis geplaatst. Omdat het de zonnestralen tegenhoudt voordat de zon de ramen bereikt, is het erg effectief. Uitvalschermen en screens beschermen je huis tegen de zon. Wil je buiten op je terras genieten van schaduw? Dan kun je beter markiezen of knikarmschermen kopen. We gaan in dit artikel vooral in op de buiten zonwering.

 

Functie van de zonneschermen

Het is belangrijk om te bepalen wat de functie van de zonneschermen moet zijn. Wil je dat de kamers in je woning helemaal kunt verduisteren, of juist de lichtinval reguleren? Of wil je buiten op een beschut en beschaduwd terras zitten? Dan kun je knikarmschermen kiezen of bijvoorbeeld markiezen. Zodra je de functie hebt vastgesteld, kun je een selectie maken uit ons aanbod van zonweringen. Je kunt ook altijd meer informatie opvragen, wij helpen je graag.

 

Budget voor je zonwering

De prijs voor een zonnescherm hangt af van het type dat je kiest. Je moet ook nadenken over het oppervlak waar je schaduw wilt creëren. Ook kun je kiezen tussen bestaande producten of producten speciaal voor jouw huis en tuin op maat gemaakt. Er komen extra kosten bij kijken wanneer je een elektrische bediening wil of een speciaal type doek. Het is aan te raden je budget vast te stellen voordat je gaat zoeken naar een leverancier voor je zonneschermen.

 

Veiligheid en uitstraling

Een van de belangrijkste zaken bij het zoeken naar de juiste zonwering is de veiligheid van de screens. Onze specialisten kunnen je goed informeren over de veiligste zonneschermen. Naast de praktische en veilige kant, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonwering decoratief is. Je kunt kiezen voor neutrale tinten of juist voor felle kleuren. Er zijn genoeg mogelijkheden in stijlen van kleur en profiel. Je kunt erover nadenken of je tijdloze zonwering wilt, of modern en trendy. Markiezen passen bijvoorbeeld bij een landelijke stijl. De zonwering is net zo goed onderdeel van je interieur, dus houd rekening met jouw stijl in de woning. Het is een investering voor een langere periode, dus ga niet over een nacht ijs.

 

Duurzaamheid

Zonwering kan goed zijn voor de isolatie van je huis. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor rolluiken, houd je je huis warmer. Bovendien verhoog je de waarde van je huis, als de zonneschermen onderdeel van het huis worden.

 

Heb je hulp nodig, of wil je meer informatie of de mogelijkheden voor zonwering bij jouw huis? Neem gerust contact met INHUIS Plaza op, wij helpen je graag!