Wonen

Hoe kan je het best verhuizen met kinderen

Verhuizingen zijn stressvol voor alle betrokkenen, zeker als je binnen een grote stad (zoals Eindhoven) verhuist. Natuurlijk is het vooruitzicht van een nieuw huis fantastisch, maar voordat je jouw nieuwe woning kunt inrichten moet je er wel voor zorgen dat alle meubels in het nieuwe huis terechtkomen. Gelukkig kun je de Holland Movers inschakelen om je hierbij te helpen. Veel mensen hebben moeite met het controleverlies en de chaos die een verhuizing met zich meebrengt, maar ook voor kinderen is het een zeer stressvolle aangelegenheid. Het is daarom van groot belang om je kinderen zo goed mogelijk bij de verhuizing te betrekken. In dit artikel lees je drie goede tips voor het verhuizen met kinderen, zodat jullie als gezin de verhuisstress zonder al teveel problemen doorstaan.

 

Vraag om hulp

Veel mensen vinden het lastig, maar toch is het zeer belangrijk om bij een verhuizing om extra hulp te vragen. Deze hulp kan jou vervolgens problemen uit handen nemen, zodat jij tijd en ruimte overhoudt voor je kinderen. Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf zoals Holland Movers is daarom vrijwel onmisbaar. Deze gespecialiseerde verhuizers kunnen namelijk alle grote meubels meenemen en zorgen dat alles netjes op je nieuwe adres wordt afgeleverd. Door deze samenwerking is het makkelijker om het overzicht te bewaren en chaos te voorkomen. Let er wel op dat je ruim van tevoren op zoek gaat naar het beste verhuisbedrijf in Eindhoven, zodat je zeker weet dat jouw verhuisdatum nog beschikbaar is.

 

Laat de kinderen zelf dozen inpakken

Natuurlijk kan zo’n verhuisbedrijf in Eindhoven je helpen om alle spullen naar het nieuwe huis te brengen, maar het is ook leuk om zelf wat te verhuizen. Kinderen vinden het meestal vervelend als hun spullen plotseling uit hun slaapkamer verdwijnen. Het is daarom slimmer om ze voor te bereiden op de verhuizing. Dit doe je door jouw kinderen zelf hun spullen te laten inpakken. Natuurlijk laat je de verhuizers van Holland Movers het grote werk doen, maar kinderen kunnen bijvoorbeeld prima hun speelgoed in dozen verpakken. Zo weten de kinderen te allen tijde waar hun favoriete speelgoed is gebleven, en weten ze ook dat ze het in het nieuwe huis weer snel kunnen uitpakken. Vergeet vooral niet om belangrijke knuffels zelf te bewaren, zodat je zeker weet dat deze niet kwijt raken tussen alle verhuisdozen.

 

Laat ze hun eigen kamer inrichten

Kinderen bouwen een band op met hun slaapkamer. Het is de plek waar ze zich veilig voelen, en waar ze zichzelf kunnen zijn. Een verhuizing zorgt ervoor dat deze band weer helemaal opnieuw moet worden opgebouwd. Maak je geen zorgen! Dit klinkt problematischer dan het in werkelijkheid is. De nieuwe slaapkamer is nog spiksplinternieuw voor het kind, en daarom is het zeer belangrijk om het kind te betrekken bij de inrichting. Luister goed naar de wensen van je kind, en probeer je eigen wil niet teveel door te drukken. Je kunt altijd op een later tijdstip het bed nog verplaatsen. Door een kind de vrijheid te geven om zijn of haar eigen kamer in te richten, kun je snel dat belangrijke, veilig plekje creëren.