Keuken

Hoe kies je een goede koelkast?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het uitkiezen van een nieuwe keuken: de koelkast. Toch is dit een onmisbare toevoeging aan je keuken. Hier sla je tenslotte je groenten, zuivel, vlees en vis op. Het aanbod van koelkasten is enorm, en dit kan het maken van een keuze bemoeilijken. Wat zijn je mogelijkheden en hoe ben je er zeker van dat je de beste keuze maakt? Hier lees je alles wat je moet weten over de zoektocht naar een goede koelkast.

Ruimte en afmetingen

In de eerste plaats let je op de ruimte en afmetingen van de koelkast. Wellicht is een inbouw koelkast voor jou de beste keuze. Deze past perfect in jouw keuken en kan bijvoorbeeld ook afgewerkt worden met hetzelfde paneel als de rest van de keukenkasten. Dit zorgt voor een mooie eenheid en een strakke uitstraling. Hoe groot de koelkast moet zijn baseer je op de ruimte die beschikbaar is. Wellicht kun je voor een grote Amerikaanse koelkast gaan met dubbele deuren, of kies je voor een kleiner model vanwege beperkte ruimte.

Ook belangrijk: de uitvoering van de koelkast. Wil je alleen een koelkast of ga je voor een koel-vriescombinatie? Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je baseert je keuze het beste op de ruimte en jouw voorkeuren. Zo kun je ook voor een tafelmodel koelkast kiezen met een klein vriesvak. De meeste inbouw koelkasten hebben een ruim vriesgedeelte waar je veel in kwijt kunt.

Merken en energieklasse

Op het gebied van koelkasten zijn er enorm veel mogelijkheden. Tot de topmerken voor koelkasten behoren onder andere Samsung, Bosch, AEG, Siemens en Liebherr. Verder zijn er nog tal van andere merken beschikbaar, zoals SMEG, Whirlpool, Miele, LG en Inventum. Let behalve het merk en de prijs ook op de energiezuinigheid van een koelkast. De meeste koelkasten zijn energieklasse C of D.