Wonen

Hoe maak je de overstap naar een automatische kattenbak?

Alle automatische kattenbakken hebben een overgangsperiode nodig. Het is bijna altijd een proces om een ​​kat te laten wennen aan een automatische kattenbak. Er is ook een leercurve voor mensen, om de kattenbak tot de juiste hoeveelheid te vullen, regelmatig te controleren, problemen op te lossen, enz.

Ik raad altijd aan om het apparaat los te koppelen of in de’ uit’-modus te zetten totdat de kat het regelmatig gebruikt. Terwijl hij die overstap maakt, raad ik aan om een ​​traditionele kattenbak in de buurt te houden ’totdat de kat een duidelijke voorkeur voor de automatische bak toont’.

Wat zijn de beste zelfreinigende kattenbakken?

Het vinden van de beste zelfreinigende kattenbak voor uw kat vereist het vinden van een balans tussen de functies die u wilt en waar uw kat zich prettig bij voelt. Sommige katten kunnen worden afgeschrikt of bang worden gemaakt door harde geluiden, dus een kattenbak die is ontworpen om stil te werken of het harken uit te stellen totdat de kat allang weg is, kan beter zijn. Andere katten geven misschien de voorkeur aan extra ruimte, dus u moet op zoek gaan naar een automatische kattenbak die extra ruim is.

Als je een kitten hebt, moet je wachten. Fabrikanten geven aan dat er automatische kattenbakken worden gemaakt voor katten ouder dan 6 maanden.

Zeef kattenbak optie

Als u liever helemaal geen afval hoeft te scheppen, is een zeefbak voor katten wellicht de beste keuze. Er zijn er die automatisch zijn en waarvoor je een hendel moet trekken.

De PetSafe Simply Clean automatische kattenbak heeft een transportbandsysteem dat voortdurend door kattenbak zift om de kattenbak fris en schoon te houden. Terwijl de kattenbak roteert, wordt het afval gezeefd in een afvalbak met een vuilniszak die je om de dag of bijna vol kunt weggooien.

Dit transportbandsysteem heeft geen zichtbare bewegende delen en is extra stil, dus het kan gebruikt worden bij behoedzame of schichtige katten. Het PetSafe Simply Clean kattenbaksysteem is ook een optie voor katten die de voorkeur geven aan een bepaald type kattenbak omdat het compatibel is met elk klonterig, schepbaar kattenbakvulling.

Het  werkt goed voor zowel urine als ontlasting en is stiller dan de meeste andere automatische kattenbakmodellen.

Automatische kattenbakken met veegfunctie

Als u de hands-off benadering verkiest, kunt u ook een veegoptie proberen, zoals de originele automatische kattenbak ScoopFree. Het automatische harksysteem veegt het afval 20 minuten nadat uw kat de bak heeft gebruikt in een overdekt compartiment. Het heeft ook veiligheidssensoren om te detecteren of uw kat terugkeert naar de box en wordt automatisch gereset.

Dit automatische kattenbaksysteem maakt gebruik van ScoopFree premium blauwe kristallen kattenbakken die ongeveer 30 dagen meegaan. De trays gebruiken kleurstofvrij kattenbakvulling van siliciumkristal dat urine absorbeert en vast afval opdroogt.

We  houden van het ScoopFree-systeem vanwege het vermogen om strooisel tot een minimum te beperken. Dit is een goede keuze voor een huis met één kat, maar er wordt opgemerkt dat het kristalafval niet klontert, dus het is aan de pad onder het nest om de urine te ontgeuren. De kattenbak moet vaak worden vervangen, anders kan de doos na minder dan een week stinken, en katten kunnen op zoek gaan naar ergens anders te hun behoefte te doen.