Tuin

Hoe maak je je kunststof tuinmeubels schoon?

Wanneer de lente begint, duiken we weer de tuin in. U kunt een tuinstoel of tafel tegenkomen die een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Met name plastic stoelen, tafels of vrijetijdssets worden meestal groen na de herfst en winter buiten. Het is dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Maar wat is de beste manier om plastic tuinmeubels schoon te maken en hoe houd je ze mooi? Maak je geen zorgen, in dit blog hebben we het voor je uitgezocht.

Wat gebeurd er wanneer kunststof tuinmeubels buiten blijven staan?

Kunststof tuinmeubelen kunnen gedurende de herfst en winter gewoon buiten blijven staan. Houd er echter wel rekening mee dat de kwaliteit van het kunststof bepaald hoe weersbestendig en vervuiling-proof je meubelen zijn. Beter kunststof is minder vatbaar voor viezigheid. Dus zijn uw stoelen gemaakt van minder duurzaam kunststof? Dan kunt u overwegen een beschermhoes te kopen.

(Groene) zeep doet wonderen!

Het schoonmaken van kunststof is helemaal niet zo lastig. Een eenvoudige oplossing is bijvoorbeeld warm water met vloeibare zeep of een universele reiniger is geweldig voor uw kunststof tuinmeubelen. Spoel daarna alleen met water: en voila! Het is echter nog beter om dit met groene  zeep te doen! Als u dit eenmaal per jaar doet, trekt de aanslag niet in het plastic en is het nog steeds gemakkelijk te verwijderen. Maar vergeet niet: laat het niet te lang staan. Anders beschadigt vuil het plastic permanent.

Gebruik geen schuurmiddelen

Wij raden ten zeerste af om schuurmiddelen te gebruiken op uw kunststof tuinmeubelen. Het gebruik van schuursponsjes en dergelijke zorgt voor kleine krassen op het plastic waar zich vuil ophoopt. Hierdoor wordt het nog moeilijk om uw kunststof meubelen schoon te maken! De krassen maken je stoelen of tafel ook zeker niet mooier.

Gebruik geen hogedrukspuit

Ook het gebruik van een hogedrukspuit raden wij af. Het kan verleidelijk zijn om tuinstoelen mee te pakken wanneer je bezig bent met de hogedrukspuit. Dit is een slecht idee, aangezien de druk van het water je meubels aantast. Kortom, behandel je meubelen met beleid.

Niet meer schoonmaken?

Wanneer je je tuinmeubels helemaal niet wil schoonmaken, kun je kiezen voor een beschermhoes. Zo zijn er op de markt beschermhoezen voor parasols, loungesets, tuinsets en nog veel meer. Hierdoor bespaard je jezelf de moeite en blijven de producten toch mooi!