Wonen

Hoe u uw huis sneller kunt schoonmaken als ouder

Nu je een drukke ouder bent, is je huis misschien niet de schoonste in de buurt, maar netheid is niet onbereikbaar! Heb je 10 minuten? Val een gebied aan en maak het schoon. Heb je wat meer tijd? Verfris je hele plek in ongeveer 40 minuten. Houd de zaken netjes genoeg met deze strategieën zonder gedoe.

Algemene reinigingstips

Forceer je focus. Zet je telefoon uit, stel een kookwekker in op 20 minuten en stop pas met schoonmaken als de timer zoemt. Het zal u misschien verbazen hoeveel u kunt doen als u ononderbroken werkt.

Plan voor snelle schoonmaakacties. Om de vloer vrij te maken voor stofzuigen of voor een speeldatum, wijst u een grote canvas draagtas aan als een verzamelplaats. Het is geweldig voor de speelkamer en elke andere kamer waar dingen zich op de grond verzamelen. Ook kunt u een draagzak gebruiken waar u uw baby in zet en zo kunt u samen schoonmaken.

Stroomlijn leveringen. Breng uw reinigingsmiddelen en gereedschappen terug tot de basis, inclusief een allesreiniger die de meeste taken aankan. Bewaar ze in een caddie die je van kamer naar kamer kunt dragen. Nu zult u niet bang zijn om de overvolle kast onder uw gootsteen te openen om aan de slag te gaan.

Keuken

Bewaar de keuken voor het laatst. Deze kamer is meestal het verzamelgebied voor uw schoonmaakroutine, dus wacht tot u het aanpakt totdat al het andere is gedaan.

Behandel de vaatwasser. Gebruik een systeem om de vaatwasser vlak voor het slapengaan te laten draaien en elke ochtend uit te laden, zodat je er de hele dag gemakkelijk vuile vaat aan kunt toevoegen.

Badkamer

Sla de dweil over in de badkamer. ‘Begin in de badkamer bovenaan met de spiegels en werk naar beneden. Tegen de tijd dat je op de grond komt, heb je vochtige lappen die je kunt gebruiken om de vloer af te vegen zonder dat je de dweil hoeft te verwijderen

Bewaar schoonmaakdoekjes in de badkamer. Doekjes moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen om te zien en te gebruiken. Veeg ’s nachts snel af, zodat de dingen tussen de schoonmaakdagen fris blijven.

Gebruik een wisser na elke douche. Het  verwijderen van overtollig water van de muren en de vloer zal de watervlekken en schimmelgroei aanzienlijk verminderen. Als je kind groot genoeg is om te douchen, is hij ook groot genoeg om aan het einde schoon te maken! Vul vervolgens eenmaal per maand een spuitfles met heet water vermengd met een paar druppels azijn, besproei de douche met de oplossing en veeg deze af met een doek.

 

Verfris de kamer. Hoewel het altijd op prijs wordt gesteld wanneer iemand luchtverfrisser spuit nadat ze de badkamer hebben gebruikt, kunt u uw badkamer ook een aangename geur geven voor elke gast die binnenkomt. Bewaar geurende olie of een geurende plug-in.

Wassen

Geef uw wasgoed een boost. Gooi een pod in je was om de stap van voorbehandeling en doorweekte vlekken over te slaan.

Ga je gang, gooi de handdoek in de ring. Verspil geen tijd met het spoelen en uitwringen van groezelige vodden; maak of koop in plaats daarvan drievoudig het aantal lappen dat u normaal gesproken bij de hand hebt tijdens het schoonmaken. Als je vervolgens een doek vuil maakt, gooi het dan in een waszak en ga verder met je volgende schone.