Wonen

Hoe voorkom je verstoppingen?

Last van een verstopping in je riolering? Dit kan erg vervelend zijn, aangezien je het gelijk merkt wanneer je het water in je huis gebruikt. Een verstopping brengt vaak een nare geur met zich mee die door het hele huis kan hangen, die misselijkheid en hoofdpijn kan veroorzaken. Daarnaast ervaar je ook nog eens moeite met je watergebruik, dat namelijk moeilijker wegstroomt. Dat je gelijk van je verstopping af wil is duidelijk, maar het kan ook waardevol zijn om te kijken hoe je kunt voorkomen dat het nogmaals voorkomt. We vertellen je hier alles over!

 

Waardoor ontstaat een verstopping?

Een verstopping kan door verschillende redenen ontstaan. Vaak ligt het er een beetje aan waar de verstopping zit: in de gootsteen, in de douche, in het toilet, etc. Alle verstoppingen hebben één ding gemeen: ze ontstaan vaak door ophopende resten. Of dit nou etensresten, vetresten, zeepresten of haren zijn: door dat het ophoopt, zorgt het ervoor dat het water van je riool minder goed doorstroomt. 

 

Maar, hoe handel je op een dusdanige manier dat je dit voorkomt? Dat is lastig, aangezien de meeste van deze opstoppingen niet bewust ontstaan. De beste manier om te voorkomen dat één van deze verstoppingen ontstaat, is door na het gebruik van het riool, te controleren. Elke keer is misschien wat veel gevraagd, maar het is zeker mogelijk om het eens per week te doen. 

 

Verdere tips

Verstoppingen ontstaan ook door andere reden dan ophopende resten. We geven je een paar tips hoe je deze verstoppingen kunt voorkomen!

 

  • Plastic direct weggooien. In de riolering van de keuken ontstaan verstoppingen vaak door plastic verpakkingen die per ongeluk hierin terechtkomen en de boel tegenhouden. Omdat dit vaak niet expres gaat, raden wij aan om het plastic direct weg te gooien. Je bergt het plastic gezamenlijk op of gooit het gelijk in de plasticbak.
  • Geen kinderspeelgoed in de buurt. Het klinkt misschien gek, maar verstoppingen ontstaan ook regelmatig door een vreemd voorwerp dat in het riool terecht komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoedautootje of een stuk LEGO. We raden daarom aan om kinderspeelgoed weg te houden uit de buurt van het riool, zodat dit probleem zich niet kan voordoen. 
  • Gebruik alles waarvoor het gebruikt dient te worden. Regelmatig komt het voor dat een wc verstopt raakt omdat men heeft geprobeerd kauwgom of andere etensresten door te spoelen. Hiervoor is de wc niet gemaakt, waardoor hij sneller verstopt raakt.

 

Toch last van een verstopping?

Dan is het slim om direct op zoek te gaan naar een ontstoppingsbedrijf Eindhoven! Zij weten precies wat te doen met een verstopping en zorgen er gelijk voor dat jouw klachten over de verstopping verdwijnen als sneeuw voor de zon.