Badkamer Interieur Keuken Slaapkamer Wonen

Hoe word je (woon)wijzer in het kiezen van raamdecoratie?

Raamdecoratie, je hebt het tegenwoordig in alle soorten en maten. Ergens is dit ruime aanbod erg fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo kun je gaan twijfelen tussen bijvoorbeeld houten jaloezieen of een rolgordijn. Een handige tip bij het kiezen van je raamdecoratie in je huis is het afstemmen van de raamdecoratie per ruimte. In een woonkamer heb je zonder dat je het misschien door hebt behoefte aan andere raamdecoratie dan in je slaapkamer.

De slaapkamer

Het belangrijkste dat je doet in je slaapkamer is, je raad het al, slapen. Hierom is het erg belangrijk dat je verduisterende raamdecoratie kiest voor in je slaapkamer. Op deze manier pak je de beste nachtrust en word je niet wakker wanneer het buiten licht wordt. Het is ook handig om verduisterende raamdecoratie te kiezen wanneer je buren hebt die je slaapkamer in kunnen kijken. Door te kiezen voor een rolgordijn geef je jezelf de meeste privacy. Met plissegordijnen krijg je deze privacy ook, maar behoud je ook de natuurlijke lichtinval vanaf buiten.

De badkamer

Voor de badkamer geldt hetzelfde als voor de slaapkamer. Je wil in deze ruimte graag privacy. Een nadeel is alleen dat de badkamer de meest vochtige ruimte in je huis is. Hier dien je rekening mee te houden bij het kiezen van je raamdecoratie. Ga daarom in je badkamer voor kunststof jaloezieën of aluminium jaloezieën.

De woonkamer

Ondanks dat je ook in je woonkamer geen ongewenste pottenkijkers wilt hebben hoeft de raamdecoratie in deze ruimte minder verduisterend te zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om twee soorten gordijnen -doorschijnend en verduisterend- te combineren. Neem een licht doorschijnend gordijn om dicht te doen wanneer het begint te schemeren. Tegen de tijd dat het echt donker wordt kun je het meer verduisterende gordijn dicht doen.

De keuken

Je moet ook goed nadenken over de raamdecoratie in je keuken. In de keuken ben je veel bezig met voedsel, waardoor de raamdecoratie in deze ruimte het snelst vies kan worden. Shutters zijn makkelijk af te nemen en geven een elegante uitstraling aan je keuken. Je zou ook kunnen kiezen voor vouwgordijnen wanneer de stijl van je keuken meer landelijk is.