Interieur

Houd insecten buiten je veranda met plisséhordeuren

Ervaar je overlast van insecten zoals vliegen, muggen of spinnen onder je houten veranda? Zelfs een veranda met afsluitmogelijkheden – zoals een glazen schuifdeur – kan niet altijd insectenvrij worden gehouden. Wanneer het mooi weer is en je de deuren openzet, trekken deze kleine bezoekers snel naar je gezellige overdekte buitenruimte. Wat is de oplossing hiervoor? Het antwoord is plisséhordeuren! Maar waar vind je de beste kwaliteit plisséhordeuren? En wat maakt plisséhordeuren een betere keuze dan rolhorren? Dit artikel helpt je deze vragen te beantwoorden.

 

Wat is een plisséhordeur?

Een plisséhordeur is een hordeurvariant die frisse lucht binnenlaat en insecten buiten houdt. Kenmerkend voor dit type is het vouwmechanisme. Het bestaat uit een gaas dat in plooien ligt, vergelijkbaar met een accordeon, waardoor het zich opvouwt bij het sluiten en uitvouwt bij het openen van de deur. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de hordeur compact is en dat het gaas netjes opgeborgen blijft als het niet gebruikt wordt.

 

Wat maakt plisséhorren een betere keuze dan rolhorren?

Plisséhordeuren en rolhorren functioneren op verschillende manieren. Bij plisséhordeuren vouwt het horrengaas zich open en dicht, in tegenstelling tot het oprolsysteem van rolhorren. Dit vouwmechanisme voorkomt dat het gaas onder hoge spanning staat, wat wel het geval is bij rolhorren. Een nadeel van rolhorren is dat ze, indien niet zorgvuldig gehanteerd, snel kunnen oprollen, wat schade aan zowel het gaas als het frame kan toebrengen. Bovendien zijn rolhorren gevoeliger voor het vastlopen of uit de rails raken, problemen die bij plisséhordeuren veel minder vaak voorkomen. Dit draagt bij aan de langere levensduur van plisséhordeuren. Tevens zijn plisséhordeuren vaak voorzien van lage drempels, wat ze gebruiksvriendelijker maakt voor kinderen en personen met beperkte mobiliteit.

 

Waar koop je een plisséhordeur?

Op zoek naar een effectieve oplossing om insecten zoals vliegen, muggen en spinnen buiten te houden? Overweeg dan plisséhordeuren van Danenberg Shop. Deze zijn gemakkelijk zelf te monteren, waardoor je snel kunt genieten van een insectenvrije veranda. Heb je nog geen veranda? Geen zorgen, Danenberg Shop is dé go-to huis-en-tuin-shop in Noord-Nederland. Naast plisséhorren, bieden zij ook veranda’s, overkappingen en carports aan. Bovendien vind je er andere producten zoals glazen schuifdeuren, glaswanden en windschermen. Voor meer informatie, bezoek de website van Danenberg Shop.