Wonen

Huis verduurzamen met PVC ramen en deuren

Een duurzaam huis is goed voor het milieu, energierekening en kan ook nog eens een positief effect hebben op de waarde van je huis. Nederlanders vinden energiebesparing steeds belangrijker en vinden ook dat energie duurzaam opgewekt moet worden. Je woning verduurzamen vraagt wel een investering, maar op langere termijn zal je daarvan profiteren. Ook de waarde van je woning stijgt wanneer je woning een goed energielabel heeft.

Bij het verduurzamen van je huis kan je verschillende acties ondernemen. Je kan zelf aan de slag gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie. Maar je kan ook een specialist inschakelen om te kijken naar het dak bijvoorbeeld. Een andere manier om je huis te verduurzamen is om houten ramen en deuren te vervangen voor PVC ramen en deuren. Ook als een huis gaat bouwen is dit een zeer goede mogelijkheid om zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride en is een van de meest succesvolle moderne kunststoffen. Het is een mix van glasvezel en wordt gebruikt voor heel veel toepassingen. Het is ook een populair materiaal voor ramen en deuren.

Voordelen van PVC

Het materiaal biedt namelijk erg veel voordelen. Ten eerste isoleren PVC ramen en deuren erg goed.  Niet alleen qua temperatuur, maar ook qua geluid. Dit betekent dat het zowel koud als warmte als geluid buiten houdt. Ten tweede zijn pvc-raamprofielen beschikbaar in ontzettend veel kleuren. Dus je kan altijd iets kiezen wat bij jou wensen past. Daarnaast is PVC vaak aanzienlijk goedkoper dan hout of aluminium. Dit komt omdat de grondstof goedkoop is én makkelijk te bewerken. Het laatste, maar erg groot voordeel, is dat PVC ramen en deuren nauwelijks onderhoud nodig hebben. Verf van hout gaat na een tijd afbladeren. Bij PVC is dit niet het geval. Kijk op Deceuninck ramen en deuren voor meer informatie. Vraag een gratis offerte een en start met het verduurzamen van jouw woning.