Interieur Slaapkamer

Hulp bij het kopen van een kledingkast

Je wilt het overal in je huis het liefst opgeruimd hebben, dus ook in je slaapkamer. Wanneer je het in je slaapkamer opgeruimd wilt hebben zal het eerste punt meestal je kleding zijn. Je wilt het liefst alles bij de hand houden en daarbij zo overzichtelijk mogelijk hebben, maar niet iedere slaapkamer is hetzelfde qua grote en mogelijkheden. Daarom geven wij je een paar tips bij het kopen van de juiste kledingkast in dit artikel.

Hoe groot is de kamer?

De allereerste vraag die je jezelf moet vragen is hoeveel ruimte is er in de kamer. Dat is namelijk de grootste uitdaging die je zal hebben. Je zal er namelijk voor moeten zorgen dat er een geschikte wand is om de grote kastenwand te plaatsen. Wanneer je een grotere kamer hebt kan je ervoor kiezen om een dubbele wand te plaatsen, hiermee krijg je namelijk het idee van een inloopkast. Dit maakt het ook mogelijk om je bed tegen een nieuwe wand te plaatsen en kan je de kamer praktisch indelen. Wanneer je een wat kleinere kamer hebt is het slim om de hoogte in te gaan. Wanneer de kast over de volledige hoogte en breedte zit zal er je de ruimte optimaal kunnen benutten en krijg je een ruimtelijk effect.

Wat voor deuren kunnen er in mijn kast?

Het tweede waar je bij stilstaat is wat voor deuren je in de kast wilt hebben. Op het moment dat je een inloopkast vorm gaat gebruiken zal je deze niet nodig hebben. Zorg er dan wel voor dat de kast niet in het directe zicht ligt, het is namelijk bijna onmogelijk om een kledingkast iedere dag perfect opgeruimd te hebben. Op het moment dat je niet veel ruimte in de kamer hebt zijn schuifdeuren een goede optie, of als het grenst aan een raam of deur. Wanneer je kiest voor een openslaande deur zal je rekening moeten houden met welke richting de deur opengaat en als laatste punt een spiegel. Je wilt natuurlijk wel kijken hoe je kleren staan, daarom kan je kiezen voor een spiegel op de buitenkant van de deur of als de deur openslaat aan de binnenkant van de deur. Wanneer je een spiegel los ophangt zal je wel merken dat de spiegel meer ruimte inneemt buiten de kast dus houdt hier rekening mee.

De indeling van je kast

Wanneer je ervoor kiest een bestaande kledingkast te kopen zal je er rekening mee moeten houden dat je de ruimtes niet volledig kan gebruiken Daarom kan je er ook voor kiezen om een kledingkast op maat te laten maken bij een meubelmaker. Meubelmakers zijn vak expert in dit gebied en zullen alles maken van boomstamtafels tot kledingkasten. Je zal misschien iets meer geld kwijt zijn, maar je bent er wel zeker van dat de ruimte optimaal is benut. Wanneer je de beschikbare plek voor je nieuwe kast hebt vastgesteld zal je gaan nadenken voer een perfecte indeling. Denk erover wat je wilt gaan ophangen en wat je wilt gaan vouwen, komen er nog accessoires in je kast zoals sjaals en riemen etc. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je gaan kijken naar hoe groot de kast ongeveer moet zijn en kan je de keuzes gaan maken.