Wonen

Hypotheek met je broer of zus kan!

Via LexWonen kan u een hypotheek krijgen samen met uw broer of zus zodat kopen lukt. 

Hypotheek broer zus gaat niet via de bank

Een woning kopen samen met broer of zus gaat je niet lukken via de bank of een maatschappij. LexWonen regelt dagelijks familie hypotheken. Je moet denken aan:

  • Hypotheek met ouders
  • Huis kopen met broer of zus
  • Woning kopen met kennissen tot 4 personen
 • Huis kopen met stel vrienden

Ook huis kopen met 4 broers of zussen

Heb je 3 zussen die nog thuis wonen? Alle broers en zussen in 1 hypotheek? Weet je dat het mogelijk is om met 4 aanvragers maximaal te kopen. Veel méér kopen dan dat u alleen zou kunnen opbrengen.

Waarom kopen broers en zussen samen een huis

Er zijn verschillende reden waarom broers en zussen samen een huis kopen. Vanaf 2021 zijn hypotheken met broer of zus explosief gestegen, ongeveer 40% van de adviezen en aankopen gaan over een broer zus hypotheek. Hypotheek met je broer of zus, samen in 1 hypotheek. Omdat je samen veel meer kan lenen is het mogelijk om een eigen woning te kopen. Lees ook onze homepage voor meer informatie over specifieke hypotheken. De reden zijn o.a.

 1. Samen met zus hoger inkomen dus ruimer kopen
 2. Samen met 4 broers huis van bijna 8 ton betekend veel ruimte
 3. Zussen kopen samen voor de investering
 4. Combinatie van gezelligheid, investering en gebrek aan eigen geld
 5. Beide zussen carrière vrouwen, samen iets hebben zonder gedoe met vriendjes nu

Zussen geen tijd voor relatie, wel huis kopen

Lisa en Sam, twee zusjes uit Utrecht kochten via LexWonen hun eerste huis in Veenendaal. Beide zussen verdienen goed. 

Lisa werkt op een manege en is dus vaak niet thuis. Sam werkt in de uitvaartbranche en werkt onregelmatig. Omdat beiden het goed met elkaar kunnen vinden en omdat beide zusjes het belangrijk vinden om een eigen thuis te hebben zijn ze samen gaan kopen.

Waar moet ik op letten met broer zus hypotheek

Belangrijk om te weten

Ga je samen met broer of zus een huis kopen ga dan altijd als eerste naar een notaris. Regel een samenlevingscontract met wederzijdse verzorgingsclausule, dit omdat er dan een hogere vrijstelling is voor de erfbelasting mocht eventueel iemand vroegtijdig overlijden.

LexWonen legt u alles uit over samenlevingscontract. Het is geen document waarmee u aangeeft dat u samen een huis koopt, nee het is net zo belangrijk als de hypotheek zelf. Wij regelen desnoods voor u de notaris.

Ook belangrijk om te weten is de bkr

Relatief veel hypotheken met broer of zus gaan niet door omdat achteraf blijkt dat iemand een lening heeft staan in de bkr. Let op! Vraag gratis de bkr op in bkr.nl. 

Als u rood mag staan terwijl u nooit rood staat of als u een lease mobiel heeft dan kan u al vaak € 10.000,- minder aan hypotheek krijgen. Het is simpel op te lossen maar dan wel vooraf en niet nadat u samen met uw broer of zus de hypotheekaanvraag al heeft gedaan.

Lex Wonen begeleid u van A tot Z.

LexWonen helpt u bieden

LexWonen helpt u met onderhandelen en de koopakte als u samen met uw zus of broer een huis koopt. Hypotheek volgt daarna.

LexWonen regelt een overlijdensrisicoverzekering met premiesplitsing zodat bij een eventuele uitkering door overlijden de fiscus buitenspel staat.

Een woning kopen met broer of zus betekend ook dat u samen eigen geld nodig heeft. Denk in dit verband aan hoger bieden en de kosten koper van een huis.

Veel eigen geld nodig om te kopen

Gaat u met uw broer of zus een woning kopen weet dan dat het lastig kopen is door het eigen geld. U zal samen een behoorlijk bedrag moeten sparen om te kunnen kopen. Vraag aan LexWonen alles over een huis kopen met broer of zus.