Interieur Slaapkamer Wonen

Ideale slaapkamer voor een tiener

Wil je de kamer voor je tiener in gaan richten of is het tijd voor vervanging? Tieners gaan zichzelf natuurlijk ontwikkelen en gaan andere dingen mooi vinden zo ook met kamers. Je wilt natuurlijk dat ze een echte ruimte voor zichzelf hebben waar zij zich thuis in voelen. Hieronder een aantal tips voor een ideale tiener slaapkamer.

Het juiste bed

Om te beginnen moet jij of je tiener een fijn bed hebben. Vaak kiezen tieners voor een twijfelaar of tweepersoonsbed. Maar niet iedereen z’n kamer is even groot en zo past niet altijd elk bed in elke kamer. Om te beginnen moet jij of je tiener natuurlijk het bed beoordelen op uiterlijk maar ook of het natuurlijk fijn ligt. Wanneer je een kleine kamer hebt zou je ervoor kunnen kiezen om een hoogslaper te gebruiken of een verhoogd bed zodat je onder je bed in ieder geval nog spullen kwijt kunt. Hierdoor creëer je ineens erg veel ruimte.

Bureau

Elke tiener heeft natuurlijk ook een bureau nodig voor op zijn/haar kamer. Helaas neemt een bureau best veel ruimte in beslag dus soms is het passen en meten. Voordat je een bureau gaat kopen is het belangrijk dat je van te voren goed hebt gemeten zodat je weet welke afmetingen je bureau mag hebben. Wanneer je kamer erg klein is zou je ervoor kunnen kiezen om een hoogslaper als bed te gebruiken en dan daaronder een bureau te plaatsen om zo ruimte te creëren voor een bureau.

Kleuren

Het kleurgebruik is ook erg belangrijk voor een kamer en natuurlijk voor jezelf of je tiener. Vaak zijn lichte kleuren de beste en mooiste kleuren. Ook omdat lichte kleuren meer ruimte in je kamer creëren is dit een voordeel. Daarnaast kan je zelf eenvoudig een nieuwe kleur schilderen zo kun je testen wat het beste staat.

Chillplek

Ten slotte is het belangrijk dat er natuurlijk een chillplek aanwezig is. Dit hoeft niet perse een bank te zijn maar vaak wordt er voor het bed een tv gehangen zodat ze lekker kunnen chillen of gamen. Een kastje kan je eenvoudig kopen bij de Ikea en dan deze gebruiken als ondersteuning voor je TV, dit ziet er ook nog eens erg mooi en strak uit!