Wonen

Inpakken tijdens het verhuizen? Volg dan deze tips

Yes, je gaat verhuizen! Eindelijk heb je je een nieuw huis of appartement gevonden dat bij jou past. Verhuizen kost alleen meer tijd en moeite dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan alle spullen die je moet inpakken: dat doe je niet even 1-2-3. Toch hebben we een aantal tips voor je opgesteld, die het inpakken een stuk efficiënter maken. Makkelijk en snel inpakken? Lees dan snel verder!

  1. Koop op tijd spullen in

Om in te pakken, heb je natuurlijk ook een aantal spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen. Deze zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Schat in hoeveel dozen je ongeveer nodig hebt en van welke maat. Zorg er daarnaast voor dat je etiketten koopt om de dozen tijdens het inpakken te kunnen voorzien van een naam, zodat je bij het uitpakken veel minder werk hebt en precies weet wat er in welke doos zit. Een zwarte marker om alles mee op te schrijven valt dus ook niet te ontbreken. 

 

Als laatst moet je nog nadenken over inpak- en vulmateriaal om je breekbare spullen veilig te stellen. Denk hierbij aan bubbeltjesplastic of piepschuim. Zet vervolgens al deze spullen op een lijstje en koop ze gelijk in, zo weet je in ieder geval dat ze op tijd binnen zijn voor de grote verhuisdag kan beginnen. 

  1. De eerste dag

De eerste dag na het verhuizen is je nieuwe huis waarschijnlijk nog een zwerm van allerlei dozen. Niet heel handig als je alleen even snel je tandenborstel, pyjama of handdoek zoekt. Maak daarom als eerst een doos waarin je alle spullen stopt die je de eerste dag nodig hebt. Zo hoef je niet tientallen dozen langs voordat je eindelijk hetgeen vindt dat je zoekt. Let wel op: markeer deze doos duidelijk en schrijf er bijvoorbeeld iets als ‘eerste dag’ op. Zo vind je je doos snel en makkelijk. Doe je dit niet, dan ben je weer terug bij af. 

  1. Pak niet te zwaar in

Veel mensen maken deze fout: ze stoppen hun verhuisdozen te vol of met te veel zware spullen. Niet alleen zijn de verhuisdozen dan lastig te tillen, ook loop je het risico dat de hele onderkant er in een keer uitvalt. Dan liggen al je spullen ineens op de grond, is je doos kapot en begin je weer van voorafaan. Pak je verhuisdozen dus niet te zwaar in, maar verdeel het gewicht goed over de rest van de dozen. 

 

Heb je gekozen om professionele verhuisdozen in huis te halen? Dan is het mogelijk om je dozen een stuk voller te stoppen. Let wel op dat de dozen dan waarschijnlijk niet meer te tillen zijn. Zorg dus dat je een verhuislift regelt als je op de bovenste verdieping woont, anders ga je binnen de kortste keren door je rug.

 

Hopelijk helpen deze tips je een eind op weg met het inpakken tijdens je verhuizing. Zo lang je goed voorbereid bent, kan er niet veel mis gaan. Binnen de kortste keren zit jij in je nieuwe huisje: home sweet home!