Interieur

Inrichttips voor een hoeksalon in jouw interieur

Je zal er misschien niet zo over nadenken, maar een hoeksalon is toch wel een groot meubelstuk. Het staat echt mooi in jouw interieur, dat weet je al. Maar dan is dus meer de vraag hoe je hem het beste kan plaatsen en waar, voordat jij beslist een hoeksalon te kopen. Logisch, want je wilt dat jouw nieuwe aankoop natuurlijk mooi staat, maar ook de rest van de meubels die jij gebruikt dus what to do?

Tip 1:  De juiste afmetingen

Dit is niet een hele moeilijke, want de afmetingen zijn heel erg belangrijk voor jou. Jij wilt dat de hoeksalon natuurlijk goed staat, maar ook dat het niet teveel ruimte gaat inpikken voor de andere meubels in jouw woonkamer. Heel begrijpelijk, want je wilt je meubels allemaal goed kunnen gebruiken en niet alles op elkaar zetten waardoor je het té knus maakt en misschien wel verstikkend maakt. Dus weet zeker wat de juiste afmetingen zijn en doe altijd even een dubbelcheck. Better safe than sorry.

Tip 2: De juist kant voor de chaise longue

Het meest kenbare stuk van een hoeksalon is de chaise longue. Het lange ‘uitstekende’ stuk van de hoeksalon. Meestal is dit deel niet te verplaatsen wanneer je hebt gezegd aan welke kant je die wilt hebben. Dus bedenk even hoe de looproutes naar andere plekken zou kunnen zijn en bijvoorbeeld hoe de tv staat. Niets is zo balen dan erachter komen dat je toch een verkeerde keuze hebt gemaakt  en deze niet meer zo makkelijk kan veranderen.

Tip 3: Vloerkleed onder de hoeksalon

Een vloerkleed is altijd een mooi plaatje. Het maakt het een stuk gezelliger en staat ook heel mooi bij de rest van het interieur. Het maakt het plaatje compleet zullen we maar zo zeggen. Als je een vloerkleed hebt, zorg er dan wel voor dat de hoeksalon er dan wel goed op staat. Wanneer u de hoeksalon op het vloerkleed hebt geplaatst, kan het soms ook voor bepaalde afdrukken zorgen dus zorg ervoor dat u goed weet hoe u het wilt. Dan hoef niet later nog te veranderen terwijl er mogelijk afdrukken in zitten.