Interieur Keuken

Inspiratie voor de vloer in de keuken

Ga jij binnenkort jouw keuken (ver) bouwen? Of ga je je huidige keukenvloer vernieuwen maar heb je nog geen idee wat voor vloer je wilt? Lees dan snel verder want hieronder vind je inspiratie voor de vloer in de keuken.

De houtlook

Heb jij een landelijke of industriële stijl in jouw huis? Dan past een houten vloer perfect bij jouw woning. Het is heel begrijpelijk dat je geen tijd of moeite wilt stoppen in het periodieke onderhoud van de vloer. Keramische tegels zijn hiervoor de oplossing! De vele voordelen die keramische tegels bieden ten opzichte van traditionele materialen, maakt dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten. Door de snelle ontwikkeling in de technologie kan de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s maken. Je kan een keramische tegel in houtlook nauwelijks onderscheiden van echt hout.

De betonlook

Naast houtlook tegels, is een betonlook tegenwoordig ook helemaal trendy. Deze vloer past ook perfect bij een industriële of landelijke stijl maar is eigenlijk toepasbaar op veel meer stijlen. De vloertegels zien eruit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven je interieur direct een robuuste en stoere uitstraling. In tegenstelling tot een echte betonnen vloer zijn keramische betonlook tegels snel en eenvoudig te plaatsen. Wanneer je kiest voor een voeg in bijna dezelfde kleur heb je nagenoeg hetzelfde effect als bij een gietvloer. De tegels van Ceramica vloeren zijn in verschillende formaten beschikbaar. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen, hoe groter de ruimte lijkt.

De marmerlook

Voor diegene die wat meer glamour en luxe in hun huis willen, is een keramische vloer gebaseerd op marmer perfect. De keramische tegels zijn bijna niet te onderscheiden van echte marmeren tegels en zijn eenvoudig te leggen. De voordelen van keramische tegels zijn dat keramiek niet gevoelig is voor zuren, niet vlekt en niet gevoelig is voor krassen. Daarnaast hoeft de vloer niet behandeld te worden en is de vloer eenvoudig schoon te maken.

De keramische tegels zijn natuurlijk ook toepasbaar in woonkamers én badkamers.