Tuin Wonen

Inspiratie voor jouw voortuin

De voortuin is een ware uithangbord voor jouw huis. Als mensen langs lopen of op bezoek komen zien ze voortuin en dat kan gelijk een leuke indruk geven. Het is dan ook belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan het aanleggen van de achtertuin. Dingen die belangrijk zijn is of het er hip en gezellig uitziet. En om jou te helpen hebben wij een paar leuke voortuin ideeën voor jou op een rijtje gezet.

Fleur je voortuin op met een boom of struik

Vaak is de achtertuin groter dan de voortuin, maar de voortuin bepaalt de eerste indruk. Ook moet je er elke dag door heen lopen dus is het een leuk idee om een mooie boom of struik er in te zetten. Het is een vrij simpel idee, maar het ziet er altijd gezellig uit en het zorgt ervoor dat je tuin en huis levendig overkomt.

Een leuk idee is de kersenbloesem. De zachte, roze kleur van deze boom is een echte sfeermaker en de verfijnden bloemetjes maken het helemaal af! Ook heeft de boom qua decoratie niets meer nodig, want het is al opvallend genoeg zo.

Plantenbakken met grind

Als je het niet te moeilijk wilt maken qua aanschaf en onderhoud, moet je gaan voor plantenbakken met grind. Plantenbakken heb je in alles soorten en maten en zijn altijd een smaakvolle combinatie met grind. Ze nemen ook niet al te veel plaats in beslag waardoor de voortuin overzichtelijk en mooi blijft. Deze ruimte kan je combineren met een bankje, een middelhoge heg en wat leuke decoratie om de tuin echt af te maken!

Meer kleur

Meer kleur zorgt voor meer sfeer, dit geld ook voor je voortuin. Ga daarom ook voor kleur, heel veel kleur! Felle kleuren zoals roze, geel, oranje, groen en blauw zijn allemaal echte aanraders Het klinkt misschien alsof het echt een rommeltje wordt, maar het maakt de tuin juist spontaan en levendig. Precies wat je van een voortuin wilt!