Wonen

Is een kelder in huis eigenlijk nog langer noodzakelijk?

Met name was het vroeger belangrijk om een huis te hebben met een kelder, maar dit zie je tegenwoordig steeds minder. Aangezien we in het bezit zijn van koelkasten en vriezers waarmee we ons voedsel prima kunnen bewaren.

Wijnliefhebber

Indien je een wijnliefhebber bent, is een kelder juist ideaal om wijnen in te bewaren. De meeste kelders hebben namelijk de ideale temperatuur om wijnen in te bewaren. Uiteraard wel liggend als je wijnen met kurk wilt bewaren. Zo voorkom je namelijk dat de kurk uitdroogt en dat tijdens het openen de kurk afbrokkelt. Een kelder is donker, waarmee er zo min mogelijk Uv-licht bij de wijn komt en dat is de beste manier om wijn te bewaren. Wijnflessen met schroefdop kun je overigens wel gewoon staand opslaan. Een erg lekkere wijn is de Franse Tarani wijn. Dit zijn wijnen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Indien je geen kelder hebt

Mocht je nu ineens een naar gevoel krijgen omdat je geen kelder hebt en ook niet de meest ideale plek om je wijn te bewaren kun je ook een wijnkoelkast aanschaffen. Dit is een speciale wijnkoelkast met de ideale temperatuur voor jouw wijn. Deze kun je als inbouw krijgen, maar ook als losse kast en natuurlijk in allerlei groottes en varianten qua uiterlijk. Er zijn zelfs wijnkoelkasten waarin je zowel witte wijn als rode wijn kunt plaatsen waarbij je de witte wijn temperatuur lager kunt instellen dan die van de rode. Zodat je in beide gevallen de juiste temperatuur hebt tijdens de opslag.

Geen wijnkoelkast of kelder?

Indien je een opbergkast hebt, met een constante temperatuur (die net iets lager ligt dan de keuken of woonkamer) kun je daar natuurlijk prima je wijn bewaren. Leg een witte wijn wel 24 uur van tevoren in de koelkast om zo optimaal te kunnen genieten van de wijn.