Tuin

Is jouw achtertuin klaar voor de zomer?

Barbecueën in de achtertuin, koude drankjes tijdens zonsondergang, een goed boek in de hangmat en een glas ijsthee… dat klinkt als zomer! Nu de temperaturen weer oplopen hebben we er zin in om de buitenruimte klaar te maken voor een nieuw seizoen van herinneringen maken.

Misschien heb je de afgelopen jaren de trend opgemerkt om een ​​soort buitenwoonkamer te creëren. Je wilt dat die buitenruimte net zo warm, gezellig en uitnodigend is als de binnenkant. Maar voordat je naar buiten gaat en aan je decoratieproject begint, moet je even de tijd nemen om wat te plannen. Laten we eens kijken naar eenvoudige manieren om een ​​groot verschil te maken.

Is je landschap goed onderhouden?

Zelfs als je huis er geweldig uitziet, kan een tuin die er dood en saai bij ligt alles veranderen. Zorg daarom voor een goed onderhouden landschap. De sleutel hiervoor is het onderhouden van een bijgesneden en groen gazon, het opruimen van dode struiken in de winter, het planten van nieuwe bloemen in de lente en het gebruik maken van jouw landschapsontwerp om mensen van de straat of oprit naar de ingang van het huis te leiden.

Het juiste tuinmeubilair kiezen

Gebruik je de buitenruimte om met je gezin te dineren? Om je te vermaken in het weekend? Op zondagochtend de krant lezen en koffie drinken? Bij het kiezen van meubels en accessoires moet je rekening houden met de activiteiten die je het meest zult doen. Met een ligbed tuin zal je in ieder geval nooit verkeerd zitten. Voeg hiernaast ook leuke accessoires en sfeervolle verlichting toe om het af te maken. Pas wel op dat je de ruimte niet te vol maakt en vergeet niet om kleuren te kiezen die bij de gevelbekleding van jouw huis passen.

Leun nu achterover en laat de goede tijden maar komen!