Interieur

Je huidige meubels vervangen met een klein budget: 4 gouden tips!

In de wereld van interieurdesign is het nooit saai. Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe trends en ontwikkelingen, waardoor er voor interieurstylisten eigenlijk altijd wel werk te doen is. Bovendien is het ook voor huiseigenaren heel leuk om hun interieur eens in de zoveel tijd aan te passen. Tenminste, als je budget toereikend genoeg is. Maar wat doe je als je financieel momenteel niet zo ruim zit en je je huidige meubels toch nog moet vervangen? Misschien omdat deze kapot zijn gegaan of door de bladpootwants zijn aangevreten? Simpel: dan ga je aan de slag met de volgende 4 gouden tips. Je interieur vernieuwen of oude meubels vervangen met een klein budget hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij helpen jou alvast een handje op weg.

1.    Oude meubels opknappen

Heb je er wel eens over nagedacht om je huidige meubels een flinke opknapbeurt te geven? Je zou je oude meubels gerust een extra likje verf kunnen geven. Hier heb je niet veel voor nodig: een blikje meubelverf en een schuurmachine is al gauw voldoende. Je kunt je huidige meubels ook laten stofferen. Zo geef je ze direct een geheel nieuwe uitstraling, waardoor je hier een stuk langer mee kunt doen!

2.    Schaf tweedehands meubels aan

Je hoeft echt niet direct een splinternieuw interieur aan te schaffen. Tweedehands meubels zijn net zo effectief en beschikken bovendien ook nog eens over een extra groot voordeel: ze bieden jou de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Laat je zelf verleiden tot het verrichten van reparaties en wees creatief met de goedkope en gratis meubels die je kunt vinden. Dit is niet alleen heel erg leuk als je de smaak eenmaal te pakken hebt, maar het is ook nog eens zeer goed voor je portemonnee.

3.    Less is more

Kijk je nu al op tegen de grote aankopen die je moet gaan doen? En weet je niet of het financieel haalbaar is? Haal dan wat extra druk van je schouders en volg de volgende uitspraak: less is more! Deze uitspraak vorm de rode draad in alle huidige woontrends van dit moment. Deze past niet alleen bij de groeiende vraag naar een duurzaam en milieuvriendelijk leven, maar geeft ook aan waar we op dit moment zo naar verlangen: meer rust en sfeer in huis. Door allerlei prullaria in huis te halen, zal je juist een averechts effect veroorzaken. Maak liever een groot statement met enkele meubelstukken dan dat je het geheel onnodig met decoratiestukken aankleedt.

4.    Nieuwe gordijnen

Ben je toe aan een frisse wind binnen je interieur, maar is het financieel niet mogelijk om het gehele interieur te vervangen? Breng dan meer sfeer in huis door andere elementen toe te voegen. Bezoek een woonwinkel middelburg en laat je creativiteit de vrije loop! Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van nieuwe gordijnen of lampen. Deze bieden direct meer sfeer in huis en kosten relatief weinig.

Heb je nog oude erfstukken op zolder staan en had je hier nooit ruimte voor? Haal deze dan eens naar beneden en geef ze een nieuw plekje in huis. Waarschijnlijk is het resultaat niet alleen verrassend mooi, maar het geeft je woning ook nog eens een zeer persoonlijke en unieke uitstraling. En dat geheel gratis!