Tuin

Je tuin klaarmaken voor de lente

Nu de lente weer is begonnen gaan we meer tijd doorbrengen in onze tuin. Het is daarom belangrijk dat jouw tuin klaar is voor de lente. Maar hoe pak je dit nu aan? Wij hebben voor jou op een rijtje gezet hoe je jouw tuin klaar maakt voor het voorjaar.

Opruimen

Misschien niet het leukste werkje, maar de eerste stap van je tuin klaar maken voor de lente is het opruimen van alle troep die de winter heeft achtergelaten. Alle oude planten moeten er uit, de tegels moeten schoongemaakt worden en het gras moet gemaaid worden. Een ander leuk klusje wat ook moet gebeuren is het verwijderen van het onkruid. Door de lentezon gaat onkruid namelijk hard groeien en verspreiden. Doe dit daarom op tijd om een tuin vol met onkruid te voorkomen.

Terras klaar maken

De tuinmeubelen mogen weer naar buiten, hoe fijn is dat! Zorg natuurlijk wel dat je ze eerst even goed schoonmaakt, zodat je met een frisse start het voorjaar begint. Kunststof tuinmeubelen spoel je makkelijk af met water. Heb je houten tuinmeubelen? Deze kunnen vaak wel een verse laag verf gebruiken. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen schimmels en gaan je tuinmeubelen langer mee.

Bloemen en planten

Om je lente te starten met een tuin vol vrolijke en kleurrijke bloemen kun je het beste in de winter bloembollen in potjes binnen planten. Als het voorjaar dan begint plant je ze aan de zijkanten van je tuin waardoor je meteen bloeiende bloemen hebt. Hierdoor hoef je niet een paar weken te wachten tot je tuin er mooi uit ziet, maar is deze meteen klaar voor het voorjaar. Plant verder vast zomerbloemzaden in de tuin, zodat deze bloeien als de zomer begint. Zo zit je tot het najaar met een prachtige tuin!