Duurzaam Keuken

Keukentips voor je nieuwe keuken

Denk je erover om je keuken te vernieuwen, verbouwen of te vervangen? Spannend! Een nieuwe keuken is ontzettend leuk. Het is natuurlijk een heel belangrijke ruimte in huis. Hier sta je uren te koken, pak je snel even een snack en misschien is de keuken wel open en te zien vanaf de bank. Het is dan niet alleen een functionele maar ook een heel zichtbare ruimte. We geven je graag een paar tips om op te letten bij het ontwerpen en inrichten van je nieuwe keuken.

De beste apparatuur

De eerste tip die we willen meegeven is om meteen te gaan voor topkwaliteit apparatuur. Als je dit meteen goed doet kunnen ze jarenlang mee. Om zeker te zijn van de kwaliteit kijk je naar goede merken en koop je deze bij een betrouwbare winkel zoals Eldi. Door vanaf het begin wat te investeren in goede kwaliteit kun je voorkomen dat je over twee jaar weer met een kapotte vaatwasser komt te zitten.

Apparatuur op werkhoogte

Om nog even bij de apparatuur te blijven is de volgende tip om deze op werkhoogte te plaatsen. Veel vaatwassers worden gewoon op de vloer onder het aanrechtblad geplaatst. Op deze manier moet je veel bukken en sjouwen om deze in en uit te ruimen. Terwijl je de vaatwasser ook in een kastenwand een stukje hoger kunt laten plaatsen. Niet veel mensen denken hieraan maar dit scheelt een hoop gedoe. Denk maar eens na over hoe vaak je een vaatwasser gebruikt. De kans is groot dat dit meerdere malen per dag is dat je er even wat in zet of even wat uit haalt. Door dit op werkhoogte te plaatsen heb je hier dus dagelijks plezier van.

Ga voor tijdloos

In de wereld van interieurdesign zijn er telkens weer nieuwe trends te vinden. Dit is heel leuk, maar misschien minder geschikt voor de keuken. Een keuken renoveren is namelijk een kostbaar klusje wat je niet over vijf jaar alweer wil moeten herhalen omdat je ontwerp zo gedateerd is. Bewaar de trendy items voor de aankleding, maar houd het aanrechtblad, de kastjes en de tegeltjes op de muur lekker tijdloos en neutraal. Dan kun je er echt het langst van genieten.