Keuken

Keukentransformatie: makkelijk en goedkoop!

Ben jij ondertussen een beetje op je keuken uitgekeken en zou je deze graag een nieuwe look geven? Nieuwe keukenmeubelen aanschaffen wordt helaas al snel een prijzige boel. Gelukkig kan je zelf al met kleine, goedkope aanpassingen je keuken een hele nieuwe look geven! Met onderstaande tips geef je zelf je keuken een goedkope transformatie.

Pak de verf erbij

Een leuke manier om keukens goedkoop een make-over te geven, is het verven van de meubels! Je kunt beginnen met de keukenkastjes. Eventuele verkleuringen of beschadigingen worden zo ook meteen mooi weggewerkt. Kies voor een kleur die goed past in de rest van de keuken. Probeer de spelen met de hoeveelheid licht. Is je keuken redelijk donker? Kies dan voor een lichtere kleur. En heb je bijvoorbeeld rode tinten in je keuken? Durf dan eens je kastje felrood te schilderen. Dit geeft meteen een andere look. Het is wel belangrijk om een grondverf of primer te gebruiken die past bij het materiaal van jouw kastje. Vergeet niet voor je begint met verven je kastje te reinigen met ammoniak, om te zorgen dat het oppervlak goed vet- en stofvrij is. Hierna kun je eventueel het kastje nog opschuren.

Tweedehands

Een ander leuk idee is om eens naar een kringloopwinkel te gaan! Hier kun je leuke, antieke meubels vinden voor een klein prijsje. Als deze beschadigd zijn, kun je ze een laagje verf geven in de kleur die past bij jouw keuken. Je zou ook online kunnen zoeken naar tweedehands kastjes of tafels. Het is leuk om eerst inspiratie op te doen op sites als Pinterest. Je kunt dan alvast ontdekken welke stijl je aanspreekt en je weet meteen waarnaar je op zoek moet gaan. Als je iets hebt gevonden wat je aanspreekt, kun je dit item ophalen en voilà: een hele nieuwe keuken!

Een extra tip: hou de komende maanden ook goed de Black Friday deals in de gaten. Zo kun je extra goedkoop nieuwe meubels scoren!