Wonen

Kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken in het interieurontwerp

Veel huiseigenaren dromen ervan om hun huis er net zo uit te laten zien als de afbeeldingen die ze zien in interieurbladen en televisie programma’s. Toch laten ze die dromen vaak nooit uitkomen. Dit komt vaak door de misvatting dat het veranderen van je interieur je duizenden euro’s kost. Alhoewel het waar is dat sommige interieurprojecten zoveel kunnen kosten, is dit niet altijd het geval. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in hoe je huis eruitziet en aanvoelt. Denk eens aan het vervangen van je deurklinken, leuke kleden neerleggen, kunstwerk of foto’s ophangen of maak de ruimte simpelweg schoon en opgeruimd. We hebben enkele tips voor je opgesomd.

Muurkleuren

Kleuren roepen emotie op en zetten de toon in jouw leefruimte. Als je op zoek bent naar een kleine verandering met een grote impact, moet je jouw muurkleuren veranderen. De overgang van eenvoudig wit naar koel grijs, rustgevend blauw of levendig geel kan een groot verschil maken in elke kamer in huis. Installeer hierna ook nog even modern deurbeslag en de ruimte lijkt net nieuw! Als je niet over het budget beschikt om al je meubels en decor te veranderen, zorg er dan voor dat je een muurkleur gebruikt die al overeenkomt met de dingen die je hebt.

Spiegels

Hoe vaak ben je een kamer binnengelopen met een spiegel aan de muur en dacht je dat de kamer twee keer zo groot was? Spiegels, groot of klein, hebben dat effect op de ruimte in jouw huis. Ophangen die handel, dus!

Verlichting

Verlichting is alles in interieurontwerp. De juiste hoeveelheid licht in een kamer kan ervoor zorgen dat deze er ruimer en uitnodigender uitziet. Begin met natuurlijk licht. Vervang zware en donkere gordijnen door lichtere kleuren en lichtgewicht raambekleding. Je kunt ook jaloezieën of zonneschermen toevoegen om overdag meer natuurlijk licht binnen te laten. Vervolgens kijk je of je nieuwe verlichtingsarmaturen moet plaatsen. Denk eens aan leuke hanglampen boven de eettafel of een staande statement lamp.