Wonen

Lak thuis je nagels als een professional

Je eigen nagels doen is goedkoper, veiliger en minder tijdrovend dan naar een salon gaan, maar het is ook gemakkelijker om te verknoeien. Hier zijn onze tips om thuis een professionele manicure te krijgen. Dit kan natuurlijk ook alleen met de beste nagelproducten.

Ik doe graag mijn eigen nagels omdat het geld bespaart en me iets te doen geeft voor de tv. Mijn vrienden vragen me altijd hoe ik mijn manicure er zo professioneel uit kan laten zien. Dit is wat ik ze vertel.

  1. Stapel het niet te dik op.

Breng dunne laagjes nagellak aan en verdeel ze. Op die manier zorg je ervoor dat het niet aanbakt of vlekt.

  1. Wacht tussen de lagen.

Ik breng eerst een base coat aan en daarna een heel dunne eerste laag polish. Ik zorg ervoor dat deze eerste laag helemaal droog is voordat ik de tweede laag doe – als ik dat niet doe, duurt het een eeuwigheid om de tweede laag te drogen en heeft hij de neiging om uit te vegen. Om dezelfde reden neem ik een lange pauze tussen de tweede laag en de toplaag.

  1. Gooi je oude nagellak weg.

Zorg ervoor dat je een nagellak gebruikt die nog vers is. De consistentie moet dun zijn en gemakkelijk over de nagel te smeren. Als het helemaal raar is, stop dan met wat je doet en gooi de fles weg. Het is het niet waard.

  1. Houd een “sneldrogende” toplaag bij de hand – zowel op het werk als thuis.

Ongeveer twee dagen nadat ik mijn manicure heb gedaan, breng ik nog een topcoat aan om de nagellak te beschermen en de glans op te frissen. Ik heb ook een fles naast me op het werk en op dagen dat ik een opfriscursus nodig heb, neem ik een paar seconden de tijd om erop te vegen. Omdat het “snel droog” is, voelt de nieuwe laag na een paar minuten typen droog aan.

  1. Knip je nagels.

Na een paar dagen een nagellak te hebben gedragen, knip ik voorzichtig het uiteinde van mijn nagels af om die dunne witte lijn te verwijderen die je onvermijdelijk aan de rand van de nagel krijgt. Meestal elimineert deze truc elk deel van de nagel dat zou kunnen afbrokkelen, en in combinatie met een frisse toplaag, heb ik een manicure die er splinternieuw uitziet.

  1. Draag handschoenen.

Ik bescherm mijn nagels door handschoenen te dragen als ik de afwas, etiketten verwijder en andere nagelonvriendelijke dingen doe.

  1. Onthoud: oefening baart kunst.

Het kan even duren om een ​​echt vaste hand te ontwikkelen. Ik zorg ervoor, vooral als ik mijn rechter (dominante) hand lak, dat ik een stabiel oppervlak heb, en dat doe ik altijd extra langzaam.