Geen categorie

Lekkernijen rond Sinterklaas

Sinterklaas zit er weer aan te komen en dat betekent dat er allerlei lekkernijen in huis gehaald mogen worden. Ik houd ontzettend veel van al het snoepgoed dat rond Sinterklaas te koop is maar de volgende lekkernijen zijn zeker favoriet.  

Chocolade 

Wie kan de verleiding van sinterklaas chocolade weerstaan? Ik verwacht niet veel, want de chocolade rond Sinterklaas is heilig. Naast dat chocolade sowieso al verrukkelijk is komt het bij Sinterklaas in allerlei aantrekkelijke vormen en maten. De chocolade zelf smaakt niet anders, maar omdat het er zo gezellig en mooi uit ziet is de hele beleving van chocolade eten toch vergroot. Omdat Sinterklaas een speciale dag in het jaar is, is het budget voor chocolade net iets verhoogt. Hierdoor worden er overheerlijke pralines, chocozoenen en chocolade spekjes op tafel getoverd. De rijkelijk versierde chocoladeletters en de sinterklaasjes van chocolade blijven ook nooit achter.  

Amandelstaaf 

Wat gaat er boven een verse, warme amandelstaaf uit de oven? Precies, helemaal niets. Een amandelstaaf is alles wat je hartje begeert. Ten eerste moet de geur geprezen worden die je neus binnendringt wanneer de oven opgaat. Dan waan je jezelf al helemaal in de hemel. En de smaak? Het bladerdeeg is zoet, boterachtig, maar ook hartig. De amandelspijs die erin verborgen zit is zoet en heerlijk nootachtig. Maar wat nog het meest lekkere is aan amandelspijs is de structuur. De structuur die uit elkaar valt en heel je mond bedekt. Het is geen gladde pasta, maar er is nog textuur in te ontdekken. Het klikt raar, maar het voelen van de textuur op je gehemelte is het lekkerste aan een amandelstaaf.  

Marsepeinstaaf 

Als laatste wil ik de marsepeinstaaf met chocolade aanprijzen. Marsepein is een mierenzoet goedje dat rond Sinterklaas overal opduikt. Marsepein heeft een goddelijke textuur die bijna kan tippen aan dat van amandelspijs. a 3 marsepeinstaven die omhuld zijn met een laagje chocolade zullen aankomende Sinterklaas zeker wel verdwijnen.  

Fijne Sinterklaas gewenst en veel plezier met smullen!