Wonen

Maak je huis een thuis met aromatherapie

Misschien ben je op zoek naar inspiratie op deze blog, of je hebt het gevoel dat er iets mist in je huis. Ik heb dé tip! Aromatherapie. Reuk is een enorm sterk zintuig. Doordat het reukorgaan direct verbonden is met een diep en evolutionair gezien oud deel van ons brein kan het hele sterke effecten geven. Geur kan hele duidelijke herinneringen opwekken, maar kan ook onze stemming beïnvloeden en andere wenselijke effecten geven. Dit kan heel makkelijk thuis en met de juiste blend ga jij je helemaal thuis en op je plek voelen in je huis.

De stappen

Stap één is een aroma diffuser kopen. Er zijn een hoop leuke designs op de markt die meteen als leuke decoratie functioneren in huis, wat het geheel al meteen een stuk meer ‘af’ en gezellig maakt. Stap twee is etherische olie kopen. Maar niet zomaar een willekeurige olie. Kijk goed naar de effecten die deze geur kan geven en zoek iets wat jou aanspreekt. Let daarnaast ook goed op de kwaliteit van de olie. Ik kan hiervoor Geurwolkje aanraden. Zij garanderen dat hun oliën 100% natuurlijk zijn. Daarna vul je de diffuser op de juiste manier, volgens de instructies, met een maatbeker en de aanbevolen hoeveelheid olie. Niet te veel! Zet het apparaatje aan en geniet.

Goede luchtvochtigheid doet wonderen

Zoals ik al zei heeft elke olie een eigen uniek effect. Het eerste effect wat ze allemaal hebben, is eigenlijk het effect van een goede luchtvochtigheid. Door etherische olie te vernevelen met water wordt ook de luchtvochtigheid in huis verbetert. Dit alleen al geeft een hoop positieve effecten. Het is goed voor je huid en haar en eigenlijk tegen alle verschijnselen die door droogte worden veroorzaakt. Droge ogen, droge keel, droge hoest. Allemaal dingen die al verlicht kunnen worden door een betere luchtvochtigheid.

De effecten van aromatherapie

Concentratie verbeteren, ontspannen, huid verbeteren, immuunsysteem boosten, libido stimuleren en gewoon een heerlijke geur verspreiden. Dat is een greep uit de effecten die verschillende etherische oliën kunnen hebben. Zo heeft Geurwolkje bijvoorbeeld een hele selectie aan ‘skintox’ blends. Die naast de positieve effecten van de luchtvochtigheid nóg meer bieden voor je huid en haar. Lavendel is een klassiek voorbeeld van een ontspannende geur, maar ook een blend zoals ‘boswandeling’ kan je een hoop rust brengen en je concentratie verbeteren.

Kortom, er zitten enorm veel fijne effecten aan aromatherapie en met gebruik van kwalitatieve oliën kan het geen kwaad om het eens te proberen!