Interieur Wonen

Massief houten vloeren: wat zijn de voor- en nadelen?

Iedereen kent de massief houten vloeren wel. Het is de vloersoort die al het langst gebruikt wordt voor in woningen en is daarom voor de mooiste houten vloer die er te vinden is. Het zijn eigenlijk hele simpele vloeren, aangezien de planken die worden gebruik uit één stuk worden gezaagd. Massief houten vloeren kunnen dan ook uit enorm veel verschillende houtsoorten worden gemaakt, maar in Nederland zien we toch vooral de vloeren van eikenhout. Heb jij interesse in een nieuwe massief houten vloer? Lees dan zeker de voor- en nadelen rustig door.

De voordelen

Natuurlijk zijn de voordelen van een vloersoort erg belangrijk. Het grootste voordeel voor veel mensen blijft toch wel de unieke uitstraling van de massief houten vloeren. Deze vloersoort is een echt natuurproduct en daarom is elke plank uniek. Het is een vloersoort met karakter en geeft een bepaalde sfeer aan de woning. Verder zijn de vloeren ook zo gemaakt dat ze enorm lang meegaan. Het zijn dus duurzame vloeren waar je jarenlang van kunt genieten. Wanneer er krassen of deuken in de vloeren komen, kun je deze eenvoudig wegschuren bij een renovatie van de vloer. Het is dus een vloersoort die ook geschikt is voor ruimtes waar veel mensen over de vloer komen.

De nadelen

Natuurlijk heeft de houten vloer ook zijn eigen nadelen. Zo is de vloer niet waterafstotend en dus is de vloer niet geschikt voor vochtige ruimtes. De vloer zal namelijk water opnemen en hierdoor zal de vloer verrotten en vervormen. Ook is de vloer niet geschikt voor vloerverwarming, aangezien dit ervoor zal zorgen dat de vloer zal uitdrogen en krom zal trekken.

Wil je meer over deze soort vloer weten? Neem een kijkje bij Martijn de Wit en vind alle informatie die je moet weten!