Tuin

Meer sfeer in een wintertuin? Dat pak je zo aan

De dagen worden korter en de tijd voor dikke truien en winterjassen is aangebroken. Waar we een paar weken geleden nog heerlijk een zwembadje in de tuin konden opzetten, is het nu belangrijk dat je jouw tuin winterklaar maakt. Dat betekent natuurlijk niet dat de tuin helemaal leeggehaald moet worden. Nee, zeker niet. Maar hoe maak je sfeer in een winterse tuin? We leggen het je graag uit. 

Lampen

In de winter wordt het ‘s avonds al vroeg donker. Als je vanuit je woonkamer maar een donkere tuin zit te kijken is dat natuurlijk niet gezellig. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van lampen. Let er wel op dat de verlichting bestand is tegen regen. De lampen hangen natuurlijk buiten en in de winter wil het nog wel eens regenen. Zo kun je bijvoorbeeld een hele gave led breedstraler in de tuin plaatsen om knusse plekjes in de tuin te verlichten. Je kunt breedstralers ook tegen de woning aan laten schijnen, zodat je de woning in de spotlight zet.

Tuinmeubels die bestand zijn tegen de kou

Ben je een echte bikkel en ben je ook regelmatig in de winter in de tuin te vinden? Met tuinmeubels kun je ook veel meer sfeer creëren in een wintertuin. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels gemaakt van hout. Deze zorgen namelijk voor een warm gevoel en dragen bij aan meer sfeer. Plaats op de tafel een mooie wintervast stukje en geef jouw tuin een prachtige warme sfeer.  

Wintervaste planten

Dat je in de winter geen groen in je tuin kunt hebben is natuurlijk een fabel, want er zijn genoeg wintervaste planten die je in een wintertuin kunt plaatsen. Zo zijn er wintervaste planten die hun bladeren behouden en planten die juist in de winter hun groene blad laten zien, zoals bijvoorbeeld de buxus struik.

Zorg voor warmte

Geef je regelmatig een gezellige winterbarbecue? Dan wil je er natuurlijk wel lekker warmpjes bijzitten. Zorg daarom voor een vuurkorf, tuinkachel of tuinhaard. Naast dat dit zorgt voor warmte, zorgt het ook voor gezelligheid en meer sfeer. Daarnaast kun je mooie winterdekens op de tuinmeubelen neerleggen waar je lekker onder kunt kruipen als het wat kouder wordt. 

Denk ook aan de vogeltjes

De vogels kunnen het ‘s winters erg lastig hebben. Als het bijvoorbeeld echt heel erg koud is buiten, dan kost het de vogels enorm veel energie om warm te blijven. Je kunt dan wat vetbolletjes en pinda’s ophangen, zodat de vogels ook wat extra energie krijgen. Uiteraard is het natuurlijk een leuk gezicht als er vogeltjes in jouw tuin te vinden zijn.