Duurzaam Geen categorie

Meest voorkomende cartridge problemen

Als uw printer een probleem heeft, wordt dit misschien veroorzaakt door de cartridge. Hier zijn enkele problemen die vaak voorkomen op uw cartridge. Ten eerste kunt u een verkeerde cartridge installeren. Dit probleem treedt op omdat de microchip vuil is of de cartridge verouderd is. Ten tweede zijn er witte lijnen op het resultaat van het afdrukken. Dit probleem kan worden veroorzaakt door opgedroogde inkt die het gaatje blokkeert, zodat de inkt er niet uit kan. Om deze problemen te verhelpen, kunt u een reinigingscartridge proberen. Mogelijk moet u de printkop reinigen, zodat de printer normaal kan werken. 

Hoe reinig je het Inktpatroon? 

Reinigingscartridge is de beste oplossing wanneer uw printer niet goed werkt. Als het papier vlekkerig is of als er witte lijnen op de afdruk staan, kunnen deze problemen worden opgelost door de inktcartridge te reinigen. U moet eerst de cartridge verwijderen. Dan kun je het schoonmaken met wat schoonmaakmiddelen. Veeg de overtollige inkt weg om deze schoon te maken. Daarna kunt u deze cartridge opnieuw in uw printer installeren. Uw printer kan ongetwijfeld normaal werken. Om deze cartridge schoon te maken, hebt u mogelijk een papieren handdoek en isopropylalcohol nodig. 

De voordelen van printkopreiniging 

Als u uw printer vaak gebruikt, kunnen de prestaties van uw cartridge afnemen. Nadat u de printer lange tijd hebt gebruikt om af te drukken, merkt u mogelijk dat het afdrukresultaat gestreept, vervaagd of blanco is. In deze situatie hoeft u geen nieuwe cartridge te kopen of een technicus om hulp te vragen. Wat u moet doen, is de cartridge reinigen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door automatische printkopreiniging te gebruiken. U kunt deze methode uitvoeren vanaf het bedieningspaneel van de printer. Als deze methode niet werkt, kunt u de cartridge handmatig reinigen.