Wonen

Met deze tips verkoop je je huis supersnel

Iedereen die er wel eens mee te maken heeft gehad, weet dat het verkopen van een huis geen makkelijke opgave is. Hoewel een uniek huis soms binnen een week verkocht kan zijn, kan een ordinaire rijtjeshuis soms jaren te koop staan. Maar behalve het type huis zijn er nog een heleboel andere zaken die meespelen in hoe snel een huis verkocht is. In deze blog lees je een aantal tips om je huis binnen een mum van tijd verkocht te hebben.

De juiste prijs bepalen

Voor bijna alles geldt: hoe goedkoper het is, hoe sneller het wordt verkocht. Maar je wil natuurlijk wel wat verdienen aan je huis en het niet voor een appel en een ei verkopen. Daarom moet je bij het bepalen van de vraagprijs van je huis de juiste balans zien te vinden tussen het verdienen van geld en je huis in de markt zetten voor een competitieve prijs. Wat hierbij helpt is jezelf de vraag stellen: zou ik zelf reageren als ik de koper was en dit huis voor deze prijs zou vinden? Als je het lastig vindt om in te schatten wat de waarde van je huis is (want dit is natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren, dan kan je een beroep doen op de expertise van een makelaar.

Verkoop je huis direct

Alhoewel bovenstaande tips zeker kunnen helpen om je huis sneller te verkopen, bieden ze natuurlijk geen garantie. Een manier om wel verzekerd te zijn van het direct verkopen van je huis is door contact op te nemen met een huizeninkoper. Je verkoopt je woning dan zonder dat er een makelaar aan te pas hoeft te komen. Dat gaat als volgt: ten eerste wordt zal er een taxatie op je woning worden uitgevoerd. Aan de hand hiervan zal de huizeninkoper een bod op je huis doen. Dit gebeurt allemaal binnen een paar dagen, dus zo verkoop je je huis binnen no-time voor een eerlijke prijs!