Duurzaam

Milieuvriendelijke producten – duurzame alternatieven voor wonen zonder afval

Tegenwoordig lijkt het bijna onmogelijk om aan plastic te ontsnappen – alles is er van gemaakt! Het kan 500 tot 1000 jaar duren voordat plastic degradeert, wat betekent dat al het plastic dat ooit is gemaakt nog niet eens is afgebroken. Wanneer plastic eindelijk begint af te breken, valt het alleen af ​​in kleinere en kleinere giftige delen van zichzelf. Dit vervuilt vervolgens het milieu nog verder. Elk jaar worden er wereldwijd ongeveer 500 miljard plastic zakken gebruikt, dat zijn meer dan een miljoen zakken die elke minuut worden gebruikt. 50% van het gebruikte plastic is voor eenmalig gebruik en wordt daarna weggegooid.

Jaarlijks worden er een miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren gedood als gevolg van plastic in onze oceanen. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dingen moeten veranderen. Je kunt vandaag al beginnen met het verwijderen van plastic uit je leven.

Een goed voorbeeld is de beste manier om plasticvervuiling te verminderen. Zodra u uw milieuvriendelijke reis begint te delen met vrienden en familie, zult u merken dat uw acties anderen aan het denken zetten over hun eigen plastic afval.

Niet alleen thuis, maar ook veel bedrijven gebruiken plastic verpakkingsmateriaal. Hotels en horeca bedrijven zijn ook steeds meer bezig om duurzamer te worden, maar er is nog een lange weg te gaan.

Hieronder een lijst met milieuvriendelijke producten, die u vandaag nog kunt aanschaffen om bij te dragen aan een plasticvrij milieu.

Duurzame producten

Bamboe tandenborstel:

Welk verschil maakt een tandenborstel? Uw plastic tandenborstel vervangen door een bamboe tandenborstel is het aantal mensen dat aan de slag is op hun ecoreis. Een snelle en gemakkelijke verandering en een geweldig cadeau om een ​​vriend aan de slag te krijgen.

Natuurlijke tandpasta:

Tot ik een milieubewuster leven begon te leiden, had ik alleen tandpasta in plastic buizen gezien. Toen ontdekte ik Georganics. Ze hebben ongelooflijk goed gewerkt aan het maken van 100% organische tandpasta die werkt. Tandpasta van Georganics wordt ook geleverd in glazen potten, zodat ze gemakkelijk kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Parabenen en plastic vrije shampoo:

Het assortiment van Solid Shampoo Bars is dé oplossing als je kijkt naar het weggooien van het plastic dat normaal gesproken bij je haarverzorgingsroutine hoort. Deze shampoo bars zijn wonderbaarlijk, zijn SLS-, parabenen- en geurvrij, ze zijn ook veganistisch en hebben geen plastic verpakkingen.

Duurzame snackbakjes van Conpax:

In onze lijnen, 100% FAIR, Good Food en Bio-Starpak hebben wij verschillende duurzame snackbakjes.  De frietbakjes zijn met sausvak beschikbaar. Het luxe patatje is een trend, waarbij je ook steeds meer biologische friet ziet. Maar niet alleen bij een luxe frietje is een duurzame verpakking belangrijk. Bij duurzame snackbakjes wordt er met verantwoorde keuzes bijgedragen aan een beter milieu.

Plastic vrije deodorant:

Natuurlijke deodorants die geen plastic bevatten. Veel beter voor je huid en veel vriendelijker voor het milieu. Deze natuurlijke deodorants zijn aluminiumvrij, vrij van wreedheid en gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Beschikbaar in biologisch afbreekbare kaartbuizen en herbruikbare metalen blikken.

Picknickservies:
Onze duurzame verpakkingen en disposables worden geproduceerd van duurzame verpakkingsmaterialen. Deze materialen worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (papier & karton, suikerriet, PLA, CPLA en Palmblad) . Deze artikelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook van hogere kwaliteit dan het doorsnee plastic wegwerpservies.

Natuurlijke scheerzeep:

Het is niet nodig om plastic te hebben dat bij uw scheerroutine hoort. Geleverd in herbruikbare / recyclebare metalen blikken, onze veganistische scheerzeep past goed bij veiligheidsscheermessen en vegan scheerkwast.

Herbruikbare stoffen luiers:

Stoffen luiers zijn het milieuvriendelijke antwoord op plastic dat wegwerpluiers bevat. Door de luiers van je kleintje te wassen en opnieuw te gebruiken, kun je besparen op de enorme hoeveelheid afval van luiers die naar de vuilstort gaat, terwijl je tegelijkertijd een paar pond bespaart.