Interieur

Moeite met lezen? Kijk niet verder

Ogen komen in verschillende soorten en maten, en dat geldt ook voor hun beperkingen. Evenals dat de één blauwe ogen heeft waar de andere twee bruine bezit, kan de één slecht van veraf kijken en heeft de ander juist moeite met het zien van dichtbij. Voor die laatste zijn er ondertussen een hoop opties om hun ongemakken te voorkomen. Zo is er natuurlijk de klassieke leesbril, waarmee al die kleine lettertjes snel duidelijker worden. Daarbij zijn er ook nog brillen met speciale maantjes, zodat je niet van bril hoeft te wisselen om te lezen maar gewoon dezelfde op kunt houden. Echter voor hen die liever geen bril aanschaffen, of juist iets sterkers en duidelijker nodig hebben, is er ook al zoiets als de hoofdloep. Dit is een speciaal apparaat dat door middel van twee lenzen, die beiden als een vergrootglas functioneren, jouw bladzijde van dichtbij laat zien. Daarbij komt het ding vaak met ledverlichting, waardoor je ook ’s nachts uit de voeten kunt.

 

Voordelen van de hoofdloep

Evenals brillen, zijn ook hoofdloepen verkrijgbaar met verschillende soorten sterktes en lenzen. Zo zijn er hoofdloepen die wel 6x vergroten. Door deze keuzevrijheid heb je altijd de hoofdloep en sterkte die het beste bij jou past. Daarbij, door zijn grote vergroting en de bijgeleverde ledverlichting kun je tot de kleinste lettertjes prima lezen. Een leesbril maakt de dingen misschien scherper, maar vergroten doet hij nauwelijks. Hierom is de hoofdloep dan ook geschikt voor meerdere doeleinden dan alleen het lezen van boeken of de krant. Je kan hem ook gebruiken voor het nodige priegelwerk in bijvoorbeeld de werkplaats of bij het uitvoeren van jouw hobby.

 

Ter conclusie

Met een lange accuduur en een verlichting die op batterijen werkt, kun je de hoofdloep zowel ’s nachts als overdag gebruiken. Het ding is licht en zit comfortabel om het hoofd vanwege zijn banden met klittenband. Je kunt de hoofdloep uren aan een stuk ophebben en nauwelijks merken dat je iets aan je hoofd hebt hangen, wel zo handig. Ideaal voor op vakantie en tijdens het werk.