Duurzaam Wonen

Nieuwe trend: een eettafel van mangohout

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Overweeg dan eens mangohout. Je eettafel is het ware hart van je woonkamer. Het is de plek waar je de dag met je familie begint, en waar je na het werk bij elkaar komt om lekker te eten. Heb je vrienden over de vloer, dan is het prettig om rond een mooie en comfortabele eettafel te zitten. Daarom is het belangrijk een tafel te kiezen die echt bij je past en waar je je goed bij voelt. Mangohout is een materiaalsoort die de laatste tijd erg in trek is. Het is een houtsoort die gezelligheid en warmte uitstraalt, en leent zich daarom goed voor het maken van een eettafel. Benieuwd wat mangohouten meubels zo leuk maakt? In dit artikel vertellen we je meer over de mangohouten eettafel!

 

Kies voor mangohout

Mangohout is een bijzondere houtsoort. Dat komt doordat het niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Dat zit zo: voor mangohout hoeft geen bos te worden gekapt. Mangobomen groeien op mangoplantages, waar boeren ze kweken voor hun lekkere vruchten. Wanneer een mangoboom oud wordt, produceert hij steeds minder mango’s. De boer laat de boom dan kappen en verkoopt hem aan een fabriek, waar hij tot planken verzaagd wordt. Daarna kunnen er allerlei meubelen van gemaakt worden. Met mangohout heb je dus een mooie hardhoutsoort in handen, waar geen natuur door verloren gaat.

 

Rond een ronde tafel

Van mangohout kun je van alles maken. Dat komt doordat het een hardhoutsoort is. Het is stevig en kan wel tegen een stootje. Tegelijkertijd heeft het een warme en aangename uitstraling. Heb je mangohout een keer gezien in een woonboulevard, dan herken je het overal. Het hout heeft een duidelijke nerf en mooie kleurschakeringen, waardoor elke plank uniek is. Je kunt er dus ook een mooie ronde eettafel van maken. Zo’n ronde tafel zit ook nog eens gezellig!

 

Ideaal voor een kleine kamer

Heb je een kleine kamer in te richten? Ook dan kun je uit de voeten met een ronde tafel van mangohout. Aan een ronde tafel kun je in vergelijking met een rechthoekige of langwerpige tafel meer mensen kwijt. Je bent natuurlijk minder ruimte kwijt aan de hoeken. Je eet gezelliger aan een ronde tafel, omdat de tafelgasten elkaar op die manier makkelijker aan kunnen kijken. Ook is rond de laatste tijd helemaal in de mode. Kiezen voor een ronde tafel voor mangohout is dus nooit een verkeerd idee!