Interieur

Ontdek de interessante voordelen van PVC jaloezieën

Het spreekt voor zich dat er vandaag de dag heel wat verschillende soorten jaloezieën op de markt zijn terug te vinden. Reeds vele jaren heerst er vooral een strijd tussen PVC jaloezieën en houten jaloezieën. Beide opties zijn razend populair, maar het lijkt er naar uit te zien dat vooral het marktaandeel van PVC jaloezieën nog meer toeneemt. Dit komt omdat kunststof jaloezieën steeds vaker worden aangeboden als interessant en bovendien ook visueel gelijkwaardig alternatief voor houten jaloezieën. Wilt u hier graag meer over te weten komen en bent ook u geïnteresseerd in het aanschaffen van PVC jaloezieën? In dat geval is het zonder meer de moeite waard om even de hieronder terug te vinden informatie te ontdekken!

 

  • Welke voordelen zijn er verbonden aan PVC jaloezieën? 

 

Dat PVC of kunststof jaloezieën door de jaren heen zo populair zijn geworden hoeft eigenlijk niet te verbazen. Er zijn dan ook absoluut behoorlijk wat voordelen aan verbonden. Wanneer we deze voordelen in de praktijk van naderbij gaan bekijken zou er zomaar vastgesteld kunnen worden dat deze aanzienlijk groter zijn in vergelijking met de voordelen van houten jaloezieën. Bent u eveneens benieuwd naar de voordelen van PVC jaloezieën? Wij hebben ze hieronder alvast even allemaal netjes voor u op een rijtje gezet. 

 

  • 1.) PVC jaloezieën kunnen over een houtlook beschikken

 

Dat de populariteit van PVC jaloezieën ten opzichte van houten exemplaren door de jaren heen zo aanzienlijk is gestegen heeft onder meer te maken met de komst van de houtlook. Deze zorgt ervoor dat u ervoor kunt kiezen om gebruik te maken van PVC jaloezieën terwijl u toch kunt rekenen op de uitstraling van echt hout. Dit wordt gerealiseerd door twee verschillende zaken. U kunt op dit vlak denken aan: 

 

  1. Een duidelijk voelbare houtnerf; 
  2. Een mooie houtprint; 

 

De combinatie van bovenstaande twee eigenschappen zorgt ervoor dat u perfect kunt genieten van de voordelen van enerzijds PVC jaloezieën en anderzijds houten exemplaren in één enkel type raamdecoratie. Zo combineert u dus eigenlijk het beste van twee werelden. 

 

  • 2.) PVC jaloezieën kunnen voorzien worden van een ladderband

 

Een ander voordeel dat is verbonden aan PVC jaloezieën heeft betrekking tot het feit dat u ze eigenlijk altijd zo optimaal mogelijk kunt afstemmen op de uitstraling van uw interieur evenals uw persoonlijke voorkeuren. Dit uit zich onder meer onder de vorm van het feit dat u kunt kiezen voor een exemplaar met of zonder een ladderband. Kiest u voor PVC jaloezieën zonder een ladderband? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u de koorden zult blijven zien welke door de lamellen lopen. Kiest u toch liever voor een PVC jaloezie met ladderband? In dat geval worden de koorden aan de voorzijde bedekt door middel van een verticale stofband. De kleur waar de ladderband van uw PVC jaloezieën over beschikt kan worden aangepast aan de gewenste kleur van de lamellen. 

 

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat een ladderband altijd sterk zal opvallen bij uw PVC jaloezieën. Dit zorgt ervoor dat ze een erg aantrekkelijk detail kunnen vormen in uw interieur. Daarnaast is het zo dat op deze manier de gaatjes welke zich in de lamellen bevinden worden verborgen. Een extra voordeel is terug te vinden in het feit dat er op deze manier minder licht door de jaloezie zal komen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, denk altijd goed na of u al dan niet een ladderband wenst te voorzien bij uw PVC jaloezieën. 

 

  • 3.) PVC jaloezieën kunnen in elke ruimte worden geplaatst 

 

Nog een ander voordeel van PVC jaloezieën heeft betrekking tot het feit dat ze vochtbestendig zijn. Het is algemeen bekend dat u er beter niet voor kiest om houten jaloezieën in bijvoorbeeld de badkamer te integreren. Doet u dat wel? Dan kan dat ervoor zorgen dat deze na verloop van tijd gaan rotten en dat is natuurlijk niet meteen de bedoeling. Het kan gelukkig ook anders. Wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van PVC jaloezieën zorgt het kunststof er namelijk voor dat er van rotten helemaal geen sprake meer kan zijn. Bent u dus met andere woorden op zoek naar geschikte jaloezieën om in een vochtige ruimte te implementeren? In dat geval zijn PVC jaloezieën wellicht de beste keuze. 

 

  • 4.) PVC is voordeliger in vergelijking met hout 

 

Het spreekt voor zich dat ook de kostprijs van uw jaloezieën een belangrijk aandachtspunt is om bij stil te blijven staan. Ook op dit vlak zult u kunnen vaststellen dat PVC of kunststof jaloezieën een erg interessante keuze kunnen zijn. In vergelijking met hout zijn ze dan ook aanzienlijk voordeliger. Het spreekt bovendien voor zich dat kunststof jaloezieën ook in vergelijking met aluminium exemplaren een stuk voordeliger zijn geprijsd. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, heeft u ook slechts een beperkt(er) budget voor handen voor het kopen van uw nieuwe jaloezieën? Ook dan zijn exemplaren van kunststof een uitstekende keuze! 

 

  • 5.) PVC jaloezieën beschikken over een licht gewicht

 

Een vijfde interessant voordeel waar PVC jaloezieën zich door kenmerken heeft betrekking tot het feit dat ze over een lichtgewicht beschikken. Dit brengt eigenlijk twee extra interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt dit er namelijk voor dat de installatie van de PVC jaloezieën op een zeer eenvoudige wijze kan gebeuren. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat nog steeds erg veel mensen ervoor kiezen om hun PVC jaloezieën met de hand te bedienen. Dat is uiteraard perfect mogelijk, alleen is een lichtgewicht dan wel mooi meegenomen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben jij ook van plan om uw jaloezieën manueel te bedienen? Ook dan zult u kunnen vaststellen dat kunststof jaloezieën voor u wellicht de meest interessante optie is.

 

  • 6.) PVC jaloezieën zijn erg onderhoudsvriendelijk

 

Last but not least kan er ook nog eens worden vastgesteld dat PVC jaloezieën over een zeer onderhoudsvriendelijk karakter beschikken. Ook dit is bij andere jaloezieën wel eens anders. Voor het onderhouden van PVC jaloezieën volstaat het dan ook doorgaans om gewoon gebruik te maken van een vochtige doek en regelmatig met eventueel een weinig schoonmaakmiddel de lamellen schoon te maken. In ieder geval, bent u dus op zoek naar onderhoudsvriendelijke jaloezieën? Ook in dat geval zijn de exemplaren van PVC zeker en vast het overwegen waard.