Badkamer Tuin

Ontspan je in de spa bij je thuis

Kan jij niet heel erg goed een rustgevende spa gebruiken? We gaan als Nederlanders echt door een moeilijke tijd heen. Veel onzekerheden, veel zorgen, veel problemen. Als we ons zorgen maken dan is dat slecht voor ons lichaam. We voelen ons gestresseerd en kunnen er soms hoofdpijn van krijgen. In tijden van minder zon kunnen mensen het er echt niet bij hebben om thuis te blijven. Veel Nederlanders hebben al last van vitamine D tekort, de zogenaamde winterdip. Je slaapt slechter, voelt je vermoeid en je zal je over het algemeen ongelukkiger voelen.  

Thuis spa  

Herken jij deze dingen ook bij jezelf? Dan is het hoogtijd om naar een rustgevende spa te gaan. Even een dagje alle verantwoordelijkheden laten voor wat het is. Even alle stress van je af laten glijden. Even helemaal ontspannen en genieten van alles wat een spa te bieden heeft. Helaas zijn veel spa’s in Nederland dicht of beperkt open. En dan moet je het doen met de spa die je thuis kan creëren. Met de volgende tips kan jij ontspannen in je eigen huis al was het een spa.  

Bij lekker weer 

Als het buiten lekker weer is kan je natuurlijk heerlijk in de tuin gaan liggen. Zorg dat je een comfortabel ligbed hebt waarop je languit kan bakken in de zon. Smeer jezelf eerst in met een zonwerende balsem en daarna met een heerlijk geurende kruidenolie zoals Haarlemmer bruin, waar je een mooie bruine huidskleur van krijgt. Maak een heerlijke gezonde smoothie voor jezelf en zet wat rustige muziek op waar je van houdt. Zo kan je het spa gevoel in naar je tuin brengen.  

Bij slecht weer 

Het is natuurlijk wel herfst en lang niet altijd zulk lekker weer. De thuis spa zal dus waarschijnlijk binnen gecreëerd moeten worden, maar dit is niet erg. Je laat een warm bad vol lopen en zet wat heerlijke thee. Ik raad sterk aan om een wierrook stokje te laten branden, zodat het heerlijk naar een spa gaat ruiken in je badkamer. Als je echt ver wilt gaat kan je de lichten dimmen en de badkamer verlichten met waxinelichtjes. Dan hoef je alleen nog rustgevende spa muziek op te zetten en de ervaring is compleet. Weg alle stress en zorgen. Alleen nog maar genieten.