Interieur

Opgeruimd het voorjaar in met deze tips

Iedereen heeft het wel eens. Het huis is zo rommelig dat je het niet meer netjes krijgt. Tijd voor een grote schoonmaak dus. Zeker nu het voorjaar er weer aan komt is het fijn om een opgeruimd huis te hebben. Ruim daarom je huis op met behulp van onderstaande tips.

Tip 1: wees niet bang om dingen weg te gooien

De beste manier om je huis netter te maken, is om dingen weg te gooien. Mensen roepen vaak dat ze niet genoeg opbergruimte in huis hebben, waardoor het huis snel rommelig wordt. Voorkom dit door dingen die je niet gebruikt weg te gooien. Vind je dit te moeilijk? Sla dan dingen op in een opslagruimte zoals de garage of de zolder. Denk hierbij eens aan een doos op maat. Hiermee koop je dozen die optimaal zijn voor jouw spullen en daardoor minder milieuvervuilend zijn.

Tip 2: Maak een prioriteitenlijstje

Je huis opruimen is vaak een project waarbij je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Maak daarom een prioriteitenlijstje. Hierdoor is het makkelijker om te beginnen en des te eerder is je huis opgeruimd. Schrijf bovenaan de ruimtes die de meeste prioriteit hebben om opgeruimd te worden. Bedenk ook welke projecten je eigenlijk al maanden wil doen maar nooit tijd voor hebt gemaakt. Als je het lijstje hebt afgerond ga je met een heerlijk opgeruimd huis het voorjaar in.

Tip 3: Voorkom nieuwe rommel

Een andere belangrijke tip is natuurlijk het voorkomen van nieuwe rommel. Zorg ervoor dat iedereen in huis netjes zijn of haar spullen opruimt. Laat geen rommel liggen, maar ruim dingen op zodra je ze niet meer nodig hebt. Probeer ook dingen weg te gooien als je nieuwe dingen koopt. Zo komt het niet meer voor dat je geen opbergruimte meer hebt in je huis.