Interieur

Pimp je meubels met plakfolie!

Wil je graag jouw meubels een andere look geven en wil je iets anders doen dan verven? Dan hebben wij de tip voor jou! In dit blog geven wij je een optie wat je kunt gebruiken om je meubels te pimpen.

Plakfolie in alle soorten en maten

Voor het pimpen van je meubels kun je plakfolie gebruiken. Zo hoef je niet altijd voor een effen kleur te gaan maar kun je ook uitpakken met een mooie print. Ben jij van de felle kleuren? Dan is er natuurlijk genoeg keuze en ook met de effen folies kun je mooie creaties maken. Dit kun je doen door verschillende kleuren te gebruiken en hier zwarte omlijningen omheen te plakken. Hierdoor krijg je mooie hokjes en kun je het net zo maken als je zelf wilt. Zo kun je een mooi asymmetrisch patroon maken!

Vind je het zelf maken van een patroon te ingewikkeld? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor een kant en klare print. Denk hierbij aan bloemen, marmer, ruitjes, stippen en een heel arsenaal aan hout printen. Zo heb je al een print in elkaar zitten en kun je gemakkelijk aan de slag.

Het aanbrengen van folie

Is voor jou het verven van meubels een grote uitdaging? In tegenstelling tot verf is het aanbrengen van folie een stuk gemakkelijker. Zorg wel altijd dat de ondergrond glad, vlak en vetvrij is. Hierdoor zal je het mooiste resultaat hebben en zal de folie ook mooi blijven zitten.

Het aanbrengen verloopt door 7 simpele stappen:

1: Je begint altijd met het folie op maat snijden of knippen. Houd dit ruim aan zodat je nog iets te veel hebt;

2: Zoals hierboven vermeld maak je de ondergrond schoon en vetvrij. Dit kan simpel met warm water en een druppel afwasmiddel of huishoud azijn;

3: Folie nat plakken. Dit zorgt ervoor dat het folie nog iets verschoven kan worden en niet gelijk hecht;

4: Beschermlaag deels verwijderen. Doe dit niet in één keer maar met kleine stukjes van 8 á 10 cm;

5: Het aanbrengen van plakfolie is het gemakkelijkste als je begint in een hoek en vervolgens verder gaat;

6: Zit het folie naar wens? Strijk met een rakel met theedoek over het folie vanuit het midden naar de zijkanten, zo strijk je het water er tussen uit;

7: Nu het plakfolie is aangebracht kun je, indien dit van toepassing is, het overtollige folie met een stanleymesje weg snijden.

Nu ben je klaar met het aanbrengen en kun je genieten van het mooie resultaat!