Wonen

Profiteer van de eigenschappen van gelaagd glas

Glas is een veelgebruikt materiaal in de bouw- en designwereld vanwege zijn transparantie en esthetische aantrekkingskracht. Je kan natuurlijk licht binnen laten komen in de ruimte en het geeft ook een heel ander gevoel als je gebruik hebt gemaakt van glas. Een populaire variant van glas die je regelmatig terugziet bij woningen en andere gebouwen is gelaagd glas. Maar welke eigenschappen kan je verwachten als je dit glas in het pand plaatst? Na het lezen van onderstaand blogbericht ben je ervan op de hoogte en kan je zelf genieten van de eigenschappen.

 

Meerdere lagen met een sterke tussenlaag

Gelaagd glas is samengesteld uit twee of meer glaslagen die met elkaar verbonden zijn door middel van een transparante en sterke tussenlaag, meestal gemaakt van PVB. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft als het breekt, waardoor de kans op letsel door rondvliegende glasscherven aanzienlijk vermindert. Dit maakt dit soort glas een uitstekende keuze voor toepassingen waar veiligheid een prioriteit is, zoals ramen en deuren in woningen, kantoorgebouwen en auto’s.

 

Veiligheid en minder kans op letselschade

Een eigenschap waar gelaagd glas om bekend staat, is de veiligheid die deze glassoort biedt. Als het glas onverhoopt breekt, blijven de glasscherven aan de tussenlaag kleven. De kans op letsel is hierdoor dus minder. Als mensen dus veel toegang hebben tot de glazen panelen, kan je een hoop ongelukken voorkomen. Ook kan het glas hierdoor een betere oplossing zijn voor de beveiliging van het pand. Het is minder makkelijk te breken, dus criminelen komen ook veel minder snel binnen in de woning.

 

Geluidsisolatie dankzij het glas

Naast veiligheid biedt gelaagd glas ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De tussenlaag fungeert als een geluidsdempend membraan. Het glas absorbeert en vermindert de geluidstrillingen, wat jou helpt om meer rust te krijgen in huis. Vooral in gebieden waar veel verkeer langskomt, kan het de beste oplossing zijn. Geluidsoverlast is immers altijd een probleem. Door het glas op de juiste plekken te monteren ben je verzekerd van meer rust, een betere nachtrust en minder concentratieproblemen tijdens het werken.

 

Weerbestendigheid zorgt voor langdurige resultaten

Een andere eigenschap van het gelaagd glas is de weerbestendigheid. De tussenlaag kan namelijk ook harde wind, storm en hagel beter tegenhouden dan andere glassoorten. Dit levert op lange termijn minder schade op en je bent verzekerd van een lange levensduur. Vergeet ook niet de isolerende werking die ermee gepaard gaat. Het kan al snel koud of warm zijn bij extreme weersomstandigheden en dankzij het glas hoef je niet meer hard te stoken voor de gewenste temperaturen.

 

Veel mogelijkheden voor jouw woning

Wat het glas echt geschikt maakt voor jouw woning is het feit dat je meerdere keuzemogelijkheden hebt. Zo kan je denken aan tinten van het glas, maar ook patronen. Je kan het karakter en de stijl van ieder gebouw intact houden door dit glas te plaatsen. Tevens kan je het glas zowel binnen als buiten gebruiken. Ook voor deuren en andere afscheidingen in de woning biedt het daarom een tal van mogelijkheden.