Interieur Wonen

PVC vloeren in de hele woning

PVC vloeren zijn bijzonder populair aan het worden. Dat is logisch, want je kun ze krijgen in elk denkbaar motief en in elke kleur. Er bestaan PVC vloeren die niet te onderscheiden zijn van een prachtige eiken parketvloer. Maar veel leuker is het als je met een PVC vloer dingen realiseert die niet met “gewone” vloer mogelijk zijn. Zoals een PVC visgraat vloer. Die kan van je woonkamer een echt spektakel maken. Een PVC visgraat vloer is stijlvol en chique. Doordat PVC een heel sterk materiaal is, kan zo’n vloer tientallen jaren blijven liggen, ideaal!

PVC in de badkamer

Het is minder bekend dat een PVC vloer goed bestand is tegen water. De industrie is daar echter goed op ingesprongen en heeft een speciale PVC tegel badkamer ontwikkeld. De vloer wordt dan dus bedekt met PVC, die eruit ziet als badkamertegels. Een voordeel van een PVC tegel in de badkamer is, dat die een behandeling heeft gehad waardoor je er niet gemakkelijk over kunt uitglijden. Net zoals bij de PVC vloeren in de rest van het huis, kan elk denkbaar patroon op een PVC tegel worden gemaakt. Ook kan PVC in elke gewenste kleur worden geleverd. Met een PVC vloer heb je dus de volledige vrijheid om een vloer te kiezen die bij jou past.

Specialisten inschakelen

Het leggen van een PVC vloer kan in principe wel zelf worden gedaan, maar dat wordt afgeraden. Want het leggen van PVC vloeren is een specialisme, waar je handigheid in moet krijgen. Vooral bij het opmeten van de juiste vloermaat kunnen snel fouten ontstaan. Het zou zonde zijn als je vloer niet goed past, want daar moet je nog jaren tegenaan kijken. Bij het leggen van PVC tegels in de badkamer is zeker een vakman vereist. Badkamers zijn vrij kleine ruimtes met veel ingewikkelde hoekjes. Als ongeoefende klusser lukt het niet om de vloer daar netjes te leggen.