Slaapkamer

Richt je slaapkamer opnieuw in

Ben jij ook uitgekeken op je slaapkamer en wil je wel eens iets anders? Wanneer je de slaapkamer opnieuw inricht en wellicht ook een ander kleurtje op de muren doet waan je jezelf opeens heel ergens anders. Heerlijk ontwaken in een luxe bed of boxspring? Qua bedden zijn er momenteel zoveel keuzes dat je wellicht wat hulp kan gebruiken bij het kiezen van een nieuw bed. Wanneer je dan ook de kasten en de verlichting op je slaapkamer in dezelfde stijl aanpast geniet je opeens van veel nieuwe luxe en comfort. De slaapkamer inrichten geeft je een totaal nieuwe slaapervaring.

Een bed of een boxspring

Allereerst kom je voor de keuze te staan of je kiest voor een bed of een boxspring combinatie (meestal afgekort tot boxspring). Boxsprings worden steeds populairder. Het grote verschil tussen een bed en een boxspring is het aantal lagen waarop je ligt. Goed ligcomfort is uiteraard belangrijk, want alleen wanneer je lichaam volledig kan ontspannen wordt je ’s morgens weer optimaal fit wakker. Een bed bestaat uit een bedbodem en een matras. De bedbodem is vaak een zogenaamde lattenbodem met daarop een matras. Vooral het matras van het bed is belangrijk omdat dit zorgt voor het slaapcomfort. Kies dus een goed matras dat past bij jouw lengte en gewicht. De ombouw en de onderbouw van het bed bestaat veelal uit hout of metaal. Boxsprings zijn combinaties van gestapelde matrassen en veringslagen. Als eerste kies je een extra comfortabele bedbodem op poten. Daarop nog een matras en helemaal bovenaan een dunne toplaag. Doordat boxsprings bekleed zijn met stof of leer zien ze er direct een stuk luxer uit dan een standaard bed. Zowel bedden als boxsprings zijn verkrijgbaar met elektrisch verstelbare bodems. Beddenwinkel De Suite kan je voorzien van goed advies betreffende matrassen en slaapkamers

De slaapkamer verder inrichten

Naast een comfortabel bed wil je uiteraard ook een ruime kast in je slaapkamer met veel ruimte om je kleding en andere spullen in op te bergen. Zo blijft je kamer opgeruimd en dat bevorderd de nachtrust. Kasten zijn er in vele soorten en maten en ook in de bed ombouw vindt je meestal al extra bergruimtes. Bij kasten denk je vaak al meteen aan een grote ruimte in je slaapkamer die je nodig hebt om deze te plaatsen. Maar tegenwoorden zijn er ook zeer slimme en handige opbergmogelijkheden voor kleinere slaapkamers.

Lampen op de slaapkamer

Vaak is bij de ombouw van een boxspring al gedacht aan verlichting en zitten er meerdere lampen in verwerkt. De verlichting op een slaapkamer deel je eigenlijk in drie categorieën. De basisverlichting, de functionele verlichting en uiteraard de sfeerverlichting. De basisverlichting bestaat vaak uit een plafonniere die de kamer goed verlicht. Eventueel met dimfunctie om wat meer sfeer te creëren.  Bij functionele verlichting moet je denken aan een lamp om in bed een boek te kunnen lezen of spots die zorgen voor voldoende verlichting in je kledingkast. Om helemaal te kunnen ontspannen in de slaapkamer mag sfeerverlichting niet ontbreken. Sfeerverlichting kan bestaan uit een lamp met zacht licht in een hoek van de kamer of uit een ledstrip aan een spiegel. Dat zorgt voor indirecte verlichting.