Wonen

Wanneer moet je een slotenmaker te hulp roepen?

Je woning is je thuis, een veilige plek die alleen voor jou toegankelijk moet zijn. Het slot op de deur is de belangrijkste beveiliging van je woning. Maar een slot kan kapot gaan en dan kun je je woning niet meer afsluiten. De gemakkelijkste en beste manier om dat op te lossen is door een slotenmaker te hulp te roepen. Maar waar vind je die? Want als een slot kapot is gegaan wil je dat graag meteen laten repareren. Gelukkig is dat heel simpel, want voor een slotenmaker ga je naar slotenmaker123.be. Daar zijn per regio in Vlaanderen alle professionele slotenmakers verzameld.

Sleutelcalamiteiten

Een goed deurslot doet tientallen jaren probleemloos dienst. Maar het kan defect raken. Soms gaat er iets in het slot kapot, waardoor je de deur niet meer kunt afsluiten. Een enkele keer kan de sleutel afbreken. Ook dan krijg je je deur niet meer op slot. Eén van de meest domme redenen waarvoor je een slotenmaker moet inschakelen is wanneer je je sleutel in huis laat liggen en de deur achter je dicht trekt. Het kan ook zijn dat iemand een sleutel van jouw woning heeft, die je liever niet meer in je woning wilt hebben. Een slotenmaker biedt in al die gevallen uitkomst.

Een nieuw slot is het veiligst

Het gebeurt niet vaak dat een slot kan worden gerepareerd. Alleen een oud slot, dat is vastgeroest kan soms door een slotenmaker weer werkend worden gemaakt. Maar in alle andere gevallen is het beter om in elk geval een nieuwe cilinder met nieuwe sleutel in de deur te laten zetten. Dan weet je zeker dat jij de enige bent met een passende sleutel en dan kunnen anderen niet naar binnen. Een nieuwe cilinder met een nieuwe sleutel is dus het veiligst. Bij een deur het met een heel oud slot is het verstandig om niet alleen de cilinder, maar het hele slot te vervangen.

Snel een slotenmaker vinden

Weet jij in je woonplaats waar je een betrouwbare slotenmaker kunt vinden? Vast niet, want zo vaak heb je die niet nodig. Er is een website waar je overal in Vlaanderen deskundige en betrouwbare slotenmakers kunt vinden. Als je acuut een slotenmaker in Anderlecht nodig hebt kun je die op die site vinden. De meeste slotenmakers hebben een calamiteitendienst en komen meteen langs. Ongeacht of je slot kapot is, of er is ingebroken of wanneer je je sleutels binnen hebt laten liggen.